Mysiga utflyktsmål bara en timme från Barcelona!

Kataloniens upplevelser och äventyr väntar på dig – vad väntar du på?

Mysiga utflyktsmål bara en timme från Barcelona!

Foto; pixabay.com

Upptäck Kataloniens alla små smultronställen, bortom de upptrampade turiststråken! Många av dem ligger dessutom bara någon timmes resa från storstäderna. Lär känna Kataloniens genuina kultur, dess rika mattraditioner och fantastiska utbud av vingårdar. Ta del av spännande festivaler och högtider, unika sevärdheter och mångsidiga natur, perfekt för såväl vandringar, salta bad och svampplockning som skidåkning och andra härliga vinteraktiviteter. Vad väntar du på? Ge dig ut på en upptäcktsfärd under din nästa semester i Katalonien och få minnen för livet!

Det unika arvet

Katalonien har en lång rad monument och platser som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Varför inte resa runt och utforska dessa unika underverk, ett i taget? Den katolska basilikan med den häpnadsväckande arkitekturen, La Sagrada Família, är en av Barcelonas stoltheter och kanske mest kända symboler. Konserthuset Palau de la Música Catalana och Hospital de Sant Pau i Barcelona är exempel på enastående modernistisk Art Noveau-arkitektur och ansedda mästerverk av en konst som blomstrade i Barcelona under tidigt 1900-tal. Den imponerande arkeologiska fyndplatsen Tarraco i Tarragona visar romarnas stora inverkan på platsen och har monument daterade ända tillbaka till 300-talet före Kristus. I Tarragona kan man även beskåda klostret Monestir de Poblet som hade ett stort konstnärligt och religiöst inflytande, och anses vara ett enormt viktigt exempel på cisterciansk arkitektur från 1100- till 1300-talet. Klostret är fortfarande i bruk med bosatta munkar. I den vackra regionen Lleida i Pyrenéerna finner du Vall de Boí-dalen, som har bevarat sitt underbara, traditionella landskap och sina vackra romanska kyrkor.

Kanske har du haft tur att bevittna och imponeras av de speciella mänskliga tornen, de katalanska Castells, där deltagarna står på varandras axlar? Denna katalanska uppvisning blev världsarv så sent som år 2010. Och ingen som besökt Barcelona kan ha undgått att beundra den kreativa, modernistiska konstnären Antoni Gaudís fantasifulla skapelser, som influerat stadsbilden så starkt på många platser såsom Palau Güell, Parc Güell och Casa Milà.

Upplev Katalonien ovanifrån

Kan du tänka dig en mer romantisk plats att säga ja på än högt uppe i luften, med en utsikt så vacker att du tappar andan? Så varför inte gifta dig med din älskade i en luftballong nästa gång du besöker Katalonien, och samtidigt få en annorlunda sightseeingtur genom det katalanska landskapet?

Du måste dock inte gifta dig för att kunna njuta av en fantastisk resa på de höga höjderna! En tur i luftballong kan förstås även upplevas tillsammans med familj och vänner. Företaget Kon-Tiki anordnar ballongturer med 12 olika rutter i Katalonien med upp till 16 passagerare i varje korg. Vill du resa över berg eller kust? Du bestämmer! En av de mest spektakulära turerna är genom Pirineus-Cerdanya-regionen där ni flyger över de franska och katalanska Pyrenéerna. Under resan färdas ni på låg höjd över gröna ängar och pyttesmå byar och på hög höjd upp till 2000 meter över exempelvis bergskedjan Serra del Cadí och skidbackarna Masella och La Molina.

 

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land