Närkontakt delfin

Närkontakt delfin

Plats: Kolmården, Norrköping,
Möt den lekfulla och intelligenta delfinen på nära håll! På Nordens största Delfinarium har du chansen att se hur delfinerna tränas, matas och höra hur de ”pratar” med varandra. Vill du, så får du till och med känna på dem tillsammans med tränaren. Du blir garanterat väl omhänder-tagen av detta sociala och vänliga djur!


Foto: Kolmården

Närkontakt delfin (med eller utan boendepaket)
När ni deltar i Närkontakt delfin får ni veta mer om delfinerna och deras liv, både ute till havs och i Delfinarium. Ni får lära er hur de tränas och hur de kommunicerar med klickljud och visslingar. Kring detta bedriver Kolmården forskning, som ni också får veta mer om. Efter teorin följer lunch och sedan tar du iklädd våtdräkt sällskap med tränaren mot vattnet. Vid bassängen möter du delfinerna i deras rätta element. Du får inte simma med dem men du får tillfälle att komma riktigt nära och till och med känna på delfinerna.

Övrigt
Minimiålder 15 år.
Max 2 åskådare per deltagare.

//
//

Exklusiv guidning i Delfinarium
Tillsammans med en delfintränare gör ni en rundvandring bakom kulisserna och får veta mer om delfinernas skötsel, miljö, matvanor m m. Sedan får ni sitta på bassängkanten och hälsa på de lekfulla, vänliga delfinerna som gärna låter sig klappas. Här visar vi också vilka skilda personligheter de är – delfiner är lika olika varandra som vi människor! Passa på tillfället att fråga om allt ni kan komma på – ju mer ni frågar, desto mer får ni ut av guidningen.

Exklusiv visning i Lagunen
Ni samlas på läktaren i Lagunen i Kolmårdens Delfinarium. I Lagunen kan du se delfinerna både ovanför vattnet och under vattnet genom de stora undervattensfönstren. De är alltid sugna på att leka, busa och visa upp sig. En delfintränare berättar om delfinerna och hur de sköts, vad de äter m m. Du får också veta varför och hur de tränas. Säkert kommer du som de flesta att bli fascinerad av hur tränarna, med sitt speciella teckenspråk, kommunicerar med delfinerna. Delfintränaren berättar också om de olika individerna.

kolmardentv__delfinerRoine_Magnusson550
Flasknosdelfiner, Foto: Roine Magnusson/Kolmården

Träningsvisning (från läktare)

Är du nyfiken på hur man tränar delfinerna i Kolmården? Välkommen på en interaktiv timme där du med egna ögon får se hur delfiner tränas på Kolmården och kanske använder vi dig som försöksperson för att illustrera träningens tekniker! Vi berättar och visar från grunden hur delfiner tränas. Tränarna och djuren kopplar ihop teori med verklighet och på ett lättfattligt sätt får ni inblick i djurträningens fascinerande värld.

kolmardendelfinhopp550
Delfinshow i Marine World, Foto: Miche Seiko/Kolmården

Exklusiv delfinföreställning

Beställ biljetter tillsammans och se en delfinföreställning i världsklass från läktarplats.

Bokning & Information
Det här är en populär aktivitet. För att snabbt kunna hitta ett datum och en tid som passar dig rekommenderar vi att du ringer till oss på bokningen på telefon 011-15 71 00. Vi har öppet måndag – fredag 08.30-17.00.

Tips: Ge en upplevelse i present till någon ni tycker om!

Mer information: http://www.kolmarden.com

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land