Offpist skidåkning i La Grave

Offpist skidåkning i La Grave

Plats: La Grave ligger i södra delarna av franska alperna,

En lift, ett berg, ingen pist.

Denna dröm för offpist skidåkare är just vad La Grave är. Ett stort berg med en lift så nära gränsen till en nationalpark att den idag hade varit politiskt omöjlig att bygga, och den finns tack vare att den kom till innan nationalparken.

Byn La Grave, en sömnig liten by med 3 barer och några hotell, ligger på 1450 möh. Liften går ända till 3550 möh så fallhöjden är enkel matematik.
Åker man de stora åken som går ända ner till vägen nedanför byn får man lägga till ytterligare lite.
Första gången man åker upp med den gamla gondolen är det många som tycker att liften är långsam – men även om liften från 70-talet självklart inte är den snabbaste i alperna så är sanningen lika mycket att det är långt till toppen. Njut av den slående utsikten!

mountainguide244580
Foto: Andreas Bengtsson

Berget vi åker på heter La Meije och uttalas “La Mesh”. Här finns otroliga åkmöjligheter med fält, couloirer (korridorer), stora glaciärer och skogsskidåkning.
Som om inte all denna åkning räcker har vi dessutom en minibuss att tillgå och kan när som helst under veckan sticka över till någon av de andra orterna i området. På under en timma når vi Alp d’Huez, Les 2 Alpes, Serre Chevalier, Montgenèvre och några andra mindre orter.

Bergsguider
Du åker med en auktoriserad bergsguide alla dagarna under veckan. Din bergsguide svarar inte bara för säkerheten utan letar alltid fram den bästa snön åt dig. Alla guider som jobbar för Mountain Guide Travel är utbildade och examinerade av UIAGM/IFMGA. På denna resa åker du med guider från Skiers Lodge och du kan därför komma att åka med en bergsguide från något annat land. Vi garanterar dock att alla bergsguiderna talar bra engelska.

Feta Skidor
Här är det fat skis som gäller. Det fina med La Grave är att dessa finns att hyra på plats. Har du med egna skidor är 85-95 mm i midjan ett bra riktvärde.

Förkunskaper

Du bör vara minst medelgod åkare och ha erfarenhet av offpist skidåkning för att kunna njuta av en resa till La Grave. Vi delar in åkarna i grupper efter förkunskaper för att alla ska få åka på sin nivå.
Har du ingen erfarenhet alls av offpist skidåkning är detta dock inte rätt resa för dig. Vi kan då rekommendera en vecka med Introduktion till offpist.

Boende
Vi bor på klassiska Hotel Des Alpes, Skiers Lodge. Här finns enkla, rena hotellrum och fantastiska 4-rätters middagar samt en stor frukostbuffé med allt man vill ha inför en skiddag.

Liftkort
Eftersom vi vill ha flexibiliteten att åka på olika orter så köper vi liftkort dag för dag och inkluderar därför inte dessa i priset.

mountainguidelagrave245580
Foto: Andreas Bengtsson

Lavin och säkerhetsutrustning
Alla i gruppen förses med lavinutrustning (spade, sond, transiever) av er bergsguide samt utrustning för att åka på glaciär i form av selar och karbiner. Bergsguiden har med sig rep, isskruvar, slingor och annat vi behöver för skidåkning på glaciärer och firningar.
All säkerhetsutrustning ingår i priset.

Att ta sig till La Grave
La Grave ligger i södra delarna av franska alperna, bara 80 km från Grenoble som är den smidigaste destinationen att flyga till.
Från flygplatsen i Grenoble ordnar vi transfer direkt till hotellet i La Grave för 50€/ person. Meddela vid bokning om du vill ha transfer som sköts av taxibolaget i La Grave. Ev transfer betalas på plats.

Alternativt kan man flyga till Lyon som ligger 191 km från La Grave. Till Lyon finns fler avgångar men då med längre transfer som kostar ca 75€.

Några flygbolag som flyger till Grenoble och Lyon är:
www.sas.se
www.ryanair.com

Följande ingår:
• Auktoriserad Bergsguide (UIAGM/IFMGA) hela veckan (6 dagar skidåkning)
• All säkerhetsutrustning för offpist skidåkning (transceiver, spade, sond, rep och selar)
• Alla transporter till andra skidorter under hela veckan
• Hotell med frukost och 4 rätters middagar (i priset ingår boende i dubbelrum, enkelrum kan om möjligt ordnas mot tillägg)
• Storslagen offpist skidåkning i alpernas vackraste skidort

Följande ingår inte:
• Flyg och Transfer till La Grave
• Luncher
• Liftkort (löses på plats på den ort där vi åker, då det inte är säkert att vi åker i La Grave varje dag)

Skiers Lodge
Denna resa arrangeras av Skiers Lodge La Grave i samarbete med Mountain Guide Travel. Du är välkommen att boka dig direkt här men all betalning sker till Skiers Lodge.

Antal dagar: 6 dagar skidåkning, boende 7 nätter
Pris: Kontakta företaget för aktuellt pris.

På grund av snabba förändringar i valutakurser anger vi denna resa i Euro.

Kontakt
Tveka inte att kontakta oss!
De paket som visas här på sidan är långt ifrån allt vi kan erbjuda. Kontakta oss så kan vi berätta mera.

Mountain Guide Travel
info@mountainguide.se
Tel: +46 (0) 70 249 4700
Skype: mountainguide_se

Mountain Guide Travel
Råsundavägen 156
169 36 Solna
Sverige

Mer information: http://www.mountainguide.se

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land