Paradise Lost till Stockholm, Göteborg och Malmö

Paradise Lost till Stockholm, Göteborg och Malmö

Doomlegenderna Paradise Lost tillkännager nytt album och turné. ”Tragic Idol”, bandets trettonde album, släpps i april och med det i bagaget beger sig engelsmännen ut på en lång turné. Till Sverige kommer i maj då de besöker Stockholm, Göteborg och Malmö. Biljetterna släpps den 28 februari.

Bandet firade tjugoårsjubileum redan för fyra år sedan men blottar ännu långt ifrån några synliga eller andra tecken på ålderskrämpor. Nej, tvärtom, Paradise Lost visar en vitalitet som är få förunnade när man nu aviserar sitt trettonde album, ”Tragic Idol”, som spelats in med svenske producenten Jens Bogren (Katatonia, Amon Amarth, Opeth). Att detta kommer bli ett i raden av klassiska album som ”Draconian Times”, ”Icon” och ”One Second” går inte att missta efter de små klipp som har hörts från de digitala jaktmarkerna. En återgång till den klassiska skolan av doom och goth är att vänta och fansen är inte sena att flagga för succé.

Paradise Lost har sedan starten 1988 varit vägarna trogna och den unika fanskara som bandet har är ett resultat av många och långa turnéer över hela världen. Just Sverige har sett bandet återvända ett flertal gånger och för varje gång de vidrör svensk mark så strömmar fler och fler människor till konserterna. Detta om något vittnar om deras styrka som liveband. Få lämnas oberörda och än färre med något annat än ”mer mer mer” i tankarna.

I maj kan vi skatta oss lyckliga för ytterligare ett besök utav ett av doomens landmärken.

Datum
15.5 – Sticky Fingers, Göteborg
16.5 – Debaser Slussen, Stockholm
17.5 – KB, Malmö

Biljetter
Stockholm: Biljetterna kostar 200 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

Göteborg/Malmö: Biljetterna kostar 225 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Kulturbolaget.se, Eventim.se, Eventims callcenter 0771-651 000.