Prästbacka Gård

Prästbacka Gård

Plats: Orust, Bohuslän

Här på Prästbacka kan vi erbjuda bekvämt och kvalitativt boende på Lantgård med stora kulturella värden med anor från 1600-talet. Bernhards stuga är från 1916 och ligger med skogen på ena sidan och ängar och åkrar på andra.

Huset är nyrenoverat och består av två våningar 40 + 40 m2.

Pga pågående renovering har vi inte möjlighet att lägga ut interiörbilder än.

På bottenvåningen finns ett stort vardagsrum med kakelugn samt kök, dusch och toalett. I vardagsrummet finns bl a tv och radio och en bäddsoffa för två samt extrasängar att tillgå. Fullt utrustat kök (inkl vedspis) med diskbänk, spis med ugn, kyl och frys, mikrovågsugn, kaffemaskin och brödrost.

prastbackagarden550
Bilden: Gården, Foto: Prastbacka.se

Övervåningen består av ett stort rum med snedtak, uppdelat på två sektioner. Den ena är sovdel med dubbelsäng. Finns även extrasängar vid behov. Den andra hälften av övervåningen består av en liten sittgrupp med tv-hörna.

Uteplats med trädgårdsmöbler och grill

Totalt i huset finns plats för max 8 personer. Även djur är välkomna. Dock vill vi inte att ni röker inomhus.

Du som vill ta med egen häst är också välkommen, då vi har stora hagar till förfogande där ni har full uppsikt över era hästar, en stor paddock med ovalbana samt underbar och oändlig natur att rida i. Finns även box-plats att tillgå.

MC-förare kan tryggt lämna motorcykeln som kan förvaras under tak och utom synhåll för obehöriga.

Det är ca 6 km till närmsta köpcenter i Henån. Bensinstation finns på närmre håll för “akutinköp”. Se även Orust hemsida för ytterligare information.

Badplatser finns det gott om på Orust. Den närmsta ligger i Kungsviken eller Henån. Finns även sjöar på närmre håll.

Aktivteter:
ISLANDSHÄSTAR – släpp in hästen i ditt liv

prastbackagardenislandshastturridning550
Foto: Prastbacka.se

Prova på ridning i Paddocken
Kursverksamhet
Turridning
Underbara ridturer i oerhört vacker terräng. Vi har fantastiska hästar för både vana och ovana ryttare. Alla våra ridturer börjar i paddock för ordningens skull och för att ge ryttaren möjlighet att prova på tölt.
På tvåtimmarsturen tar vi med fika och hästarna får sin lilla paus. Vi kan även anordna en god lunch eller middag ute i skogen.

prastbackagardenislandshast550
Foto: Prästbacka.se

Ta med egen häst
“bed and box”. Din/era häst/ar har möjlighet till egen hage eller gå tillsammans med våra islandshästar. Möjlighet att rida i elupplyst paddock med tillhörande ovalbana eller utforska våra underbara ridvägar. Även boxplats finns, om så önskas.

Vägbeskrivning:
Från Göteborg (och Landvetter) ca 1 timma med bil, Nära storstaden och ändå mitt ute på landet med allt vad det tillhör. Kör E6 mot Oslo. Tag av mot Orust/Tjörn. Kör över broarna mot Varekil

Vägbeskrivning från Varekil:
Från Varekil vänster mot Ellös, ca 9 km. Efter 9 km – sväng höger mot Henån vid Preem-macken i Tegneby. 4 km, strax efter Shoppingcentret Göksäter, ta till höger mot Röra Kyrka. Därefter direkt vänster vid kyrkomuren. Framme!.

Vägbeskrivning från Henån:
Sväng av från väg 160 mot Ellös. Efter ca 2 km sväng vänster mot Röra, 4 km.Vid Röra kyrka sväng vänster.Därefter direkt vänster vid kyrkomuren. Framme!.

Från Stockholm med flyg till Landvetter och sedan en timma till oss, från Trollhättan 45 min.

Det går också att åka buss från Uddevalla och Göteborg till Henån. Där hämtar vi er.

Kontakta oss på: info@prastbacka.se

Mer information: http://www.prastbacka.se

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land