Ranchens Ridläger & Hästuthyrning

Ranchens Ridläger & Hästuthyrning

Vad gör vi på ett ridläger?
Vi rider, sköter och pysslar om hästarna. Vi lär oss mycket både praktiskt och teoretiskt om häst- och stallvård.

Vi leker, spelar brännboll, har frågeslingor, lägerbål och myskvällar. En kväll under veckan besöker vi Liseberg, som är ett av Europas största nöjesfält. Och så badar vi förstås! Inget ridläger utan bad! En badsjö finns ca 500 m från gården. Badar gör vi både med och utan hästar.

Hur bor vi?
Vi bor i enkla stugor med två, tre, fyra och upp till sex bäddar i varje. Stall, ridhus, ridbana, betes- och skogsmark ligger intill gården. Här finns många ridvägar i skog och mark. Ranchens Ridläger är beläget i Hällesåker, ca 2,5 mil sydost om Göteborgs centrum. Många tycker att det är vackert här. Trots att det är nära till storstaden är det en fridfull och lantlig plats.

Hur äter vi?
Under ett ridläger äter man mycket. Vi äter frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat. Det går också att köpa glass och godis i våran kiosk. För dig som är allergiker eller vegetarian, ordnar vi lämpliga alternativ mot låg självkostnad (150:–) skriv dina önskemål när du anmäler dig.

Vad behöver du ta med till vårt ridläger?
Om du har – ta med en godkänd ridhjälm – annars får du låna av oss. Ta med oömma kläder, helst ridbyxor, stövlar med klack, ridhandskar, ridspö, regnkläder, grova skor, baddräkt, skor att bada i (för att skydda dina fötter), sovsäck eller täcke med lakan (kudde finns), handduk, och toalettartiklar.

Kontakt & mer information
Ranchens Ridläger & Hästuthyrning
Raneredsvägen 71, 437 92 Lindome
Tel: 031-94 86 38, 031-94 85 70

Hemsida: http://ranchens.com/

KARTA

[mappress mapid=”411″]