Renata Chlumska, föreläsare & äventyrare

Renata Chlumska, föreläsare & äventyrare

Renata som är född och uppvuxen i Malmö besteg redan som 25-åring världens högsta berg. Renata var tidigt intresserad av friluftsliv och resor och fysiska utmaningar och hon provade på olika sporter och sicksackade sig fram genom en mängd olika idrotter, allt från dans till simhoppning, ridning, sportdykning, kampsport, badminton, tävlingscykling för att nämna några. Detta lärde henne en hel del – till exempel att inte vara rädd för att prova nya saker och att det kan vara en styrka att veta vad man är mindre bra på!


Foto: Kaj Bune 

Renata har genomfört en mängd äventyrliga expeditioner. Här ett axplock:

1999 var Renata projektansvarig för Swedish Everest Cleaning Expedition och hon blev första svenska och tjeckiska kvinna att nå toppen av Mount Everest på en av de snabbaste expeditionerna någonsin.

2005-2006 USA-expedition. Under 439 dagar rundade Renata USA:s lägre 48 stater, en sträcka på 18 200 km av egen kraft!


Foto: Christer Rugestål

Den 15 september, dagen för målgång på expeditionen, utnämns till ”Renata Chlumska Day” av Seattles borgmästare.


Foto: Kaj Bune 

2007 blev Renata utsedd till Årets Äventyrare men redan mellan åren 2003-2004 blev hon utsedd till en av världens 25 främsta kvinnliga äventyrare av tidningen Outside.

Rymdresa!
Nu tänker Renata även bege sig ut i rymden!


Bilden är tagen på NASA – Human Adventure på Tekniska museet. Foto: Fredrik Blomqvist

Renata berättar:
”Som första svenska kvinna har jag fått möjligheten att följa med på en resa ut i rymden. Under hösten 2012 bär det av. Då kommer jag att åka på en expedition med Virgin Galactic och där uppleva tyngdlöshet och se jorden från ett helt nytt perspektiv.

Att resa ut i rymden – och känna tyngdlösheten och uppleva jorden i ett annat perspektiv är något som jag har drömt om länge. Samtidigt är det ju inget som man går omkring och tänker är möjligt. Men nu har det blivit verklighet! Och när jag fick en förfrågan från Nätresebyrån i Malmö, om jag kunde tänka mig att följa med blev svaret ett otvetydigt; JA!”

Nu kan du boka din egen föreläsning med Renata Chlumska.
Hon ger inspiration och motivation för företag, organisationer, föreningar och liknande – en rejäl energiinjektion!


Foto: Kaj Bune 

Renata började föreläsa 1997 och är sedan flera år en av Sveriges mest anlitade föredragshållare. På ett lättsamt och underhållande sätt låter hon publiken ta del av hennes äventyr och expeditioner runt om i världen. Renatas styrka som föreläsare ligger i hennes förmåga att översätta de utmaningarna hon stått inför på sina projekt och koppla ihop dom till de utmaningar och uppförsbackar vi alla möter på hemmaplan.

Bilden ovan, Renata berättar;

”I går hade jag en riktigt kul föreläsning på Svenska Mässan i Göteborg för Svenskt Näringslivs Framtidsmöte och 800 personer. Det var kort, 20, minuter men intensivt och av reaktionerna att döma även mycket inspirerande så det kändes toppen! Konferencier för dagen var Peter Settman så manegen var ju redan krattad….”

-Vare sig det gäller bergsklättring eller annan idrott, karriären eller fritiden och inte minst inom företagsvärlden så är verktygen för att uppnå målet snarlika, säger Renata. Vikten av motiverade medarbetare, kommunikation, öppenhet, att kunna hantera förändringar, möten med det oväntade och att ha magnetiska mål är bara några av komponenterna till att kunna förverkliga sina idéer.

 Läs mer på Renatas egen hemsida; http://renata.nu

Kontakt
Bäckalyckevägen 14
553 13 Jönköping

E-post: info@renata.nu
Telefon: 036-16 01 06

Har du frågor kring eller vill boka ett föredrag? Kontakta mig på info@renata.nu.

Du hittar även Renata på Facebook. Adressen finns på hennes hemsida ovan..

KARTA

[mappress mapid=”376″]