Res i stil med Spaniens lyxtåg

Lyxiga tågupplevelser: Från Al-Andalus i Andalusien till Transcantábrico i Norra Spaniens regioner

Res i stil med Spaniens lyxtåg

Det är det statliga tågbolaget Renfe som ligger bakom dessa unika tågupplevelser där många kupéer/sviter motsvarar ett 5-stjärnigt hotell på räls. Under 2018 har nya rutter öppnats och året väntas slå alla tidigare rekord gällande resenärer. Bland antalet resande finns spanjorer (36%) på första plats, följt av resenärer från USA, Tyskland, Argentina och Australien.

Al-Andalus med sin förtrollande Belle Époque-stil

Direkt när man kliver ombord på Al-Andalus hänförs man av den detaljrika och exklusiva inredningen som för tankarna till den berömda Orientexpressen. Tåget är av samma modell som förde brittiska kungahuset från Calais till Costa Azul på franska rivieran för semester under 1920-talet. Rutten går norrut från Sevilla och tåget återvänder efter 7 händelserika dagar. Under resans gångs upptäcks bland annat Andalusiens karakteristiska vita byar, det lokala sydspanska köket, fascinerande traditioner som den andalusiska ryttarshowen och mycket mer. På Al-Andalus ingår fullpension med boende i privat kupé/svit. En lyxbuss följer tåget och transporter gästerna till pittoreska småbyar och på dagsutflykter.

Upptäck det genuina och ”outforskade” Norra Spanien med Transcantábrico

Tåget Transcantábrico går igenom Norra Spaniens regioner och erbjuder varierande rutter, reslängd och klasser. Liksom Al-Andalus anses denna tågresa som en av världens allra lyxigaste – speciellt Gran Lujo som är en once-in-a-life-time upplevelse. Inredningen är av den detaljrika och sofistikerade Belle Epoqué-stilen och påminner om Orientexpressen. Upplev det bästa från Norra Spanien: natur, gastronomi, historia och vackra städer/byar. Övernattar gör du bekvämt i privat kupé/svit med badrum – även här följer en lyxbuss tåget och erbjuder gästerna spännande dagsutflykter.

Genom gröna landskap med Expreso de la Robla

En kortare tågklassiker till ett betydligt billigare pris som fortfarande inte tummar på kvalitén. Expreso de la Robla täcker två linjer: längs med Norra Spaniens spektakulära kust och i det grönskande inlandet. Tåget följer de gamla kolspårvägarna och tar besökaren genom hisnande och svåråtkomliga landskap. Koppla av och se sagolik natur passera utanför fönstret. Som i tågresorna ovan äter man fantastiskt gott och gör intressanta utflykter under dagarna. Resebyrån Spain is More har i flera år varit officiell samarbetspartner med Renfe och erbjuder dessa exklusiva upplevelser till de bästa priserna. Titta förbi på hemsidan nedan för att se priser och avfärdsdatum.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Calle Ancha 23
    24003 León