Ridning i Idre Fjäll

Ridning i Idre Fjäll

Östen har arrangerat ridning på Idre Fjäll i 24 år och kan inte tänka sig något annat jobb. Häng med på underbar ridning för liten som stor, nybörjare som erfaren i underbar fjällnatur här på Idre Fjäll.

Guest Ranch Jonsgården finns sedan 1987 på Idre Fjäll med hästar för turridning i westernsadel. Ridningen som sker i underbar fjällmiljö passar liten som stor, nybörjare som erfaren och pågår både vinter som sommar.
På Idre Fjäll driver vi också en fäbod, Fjällvallens fäbod, med levande djur och ett gemytligt våffelcafé.

IF_ostenrider_500

// // //

Turer:
Frukostturen – För morgonpigga som till häst vill uppleva när fjället vaknar. Vi rider till en lägerplats där vi över öppen eld tillagar vår frukost bestående av American pancakes med bacon och lönnsirap.

Toppturen – Vi klättrar så högt upp vi kan på Städjan. En lugn tur med krävande klättring till magnifik utsikt. Klä dig för väder och vind uppe på kalfjället.

Galoppturen – För dig som älskar galopp! Vi rider runt fjället i galopp blandat med skritt.

Badturen – Vi rider i skritt, trav och galopp i skogen, på stigar och grusvägar förbi fäbodar till Burusjöns klara vatten med långgrund sandstrand. Där tar vi av sadeln, sätter på oss badkläder och rider ut barbacka i sjön. Utmaningen är att få hästen att simma och att då hålla sig kvar.

IF_ryttareivatten_600

Toppturen Light – Lugn och avslappnad ridning upp på Gränjesvålen. Det är inte mer klättring än att även ovana ryttare klarar av det.

Westernturen – Upplevelserik och spännande tur där vi bestiger Himmersåsen,fjället med Idres bästa panoramautsikt. Här äter vi en riktig westernlunch på fjälltoppen innan vi återvänder till stallet. Denna tur passar alla typer av ryttare.

IF_ridningigrupp_500

Häxturen – En spännande ridtur som anknyter till de kulturhistoriska berättelserna om “häxornas” tid i Sverige.

I Linnés fotspår – En rofylld ridtur, där vi följer ridstigar, som Linné red på för närapå 300 år sedan. Under turen gör vi intressanta “berättarstopp”

Familjesafaris – Boka din egen familje-/kompisutflykt till häst och ni får en alldeles egen ridupplevelse. Min. 3 personer.

IF_litentjejpavitponny_600

För tider, priser med mera se; http://www.idrefjall.se/koppladefiler/ridutbud_sommar2010.pdf

Eller kontakta receptionen nedan eller besök Idres egen hemsida nedan…

Besök även Guest Ranch Jonsgården
Kontakt:
Receptionen
Telefon 0253-410 00
info@idrefjall.se
Öppet måndag-onsdag & fredag 08.30 – 17.00. Torsdag 09.00 – 17.00. Helgdagar 10.00 – 16.00.

Mer information: http://www.idrefjall.se

KARTA

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land