Ridning och forsränning på Island!

Ridning och forsränning på Island!

Ridturer

Hel – halvdags och upp till 2 dagars ridturer

NÅGRA EXEMPEL:

Landsbygdens charm: 1-1,5 timmars ridtur
Detta är en 1-1,5 timmars ridtur på den isländska landsbygden, bara 30 min bilväg från Reykjavik. Den här turen passar dem som vill ha ett litet smakprov på islandshästen. Turen går på ridvägarna och ängarna kring Eldhestars gård Vellir. Turen ges enligt önskemål. Hämtning sker för grupper om 8 personer eller fler.

IPT_Islandshastarflock580
Foto: IslandProTravel

Ridning och Forsränning: 1,5-2 timmars ridtur
Har ni många starka viljor i familjen? Den här turen erbjuder en äventyrlig dag som tillfredställer alla! Vi börjar med att rida 1,5-2 timmar runt gården Vellir. Eftir ridturen serveras det varm soppa på hotellet, innan vi körs till floden Hvítá där ni får prova på forsränning.
Avgång från Reykjavik varje dag kl. 8:20-8:45.
Åter i Reykjavik runt 18.00. Lunch ingår.

IPT_Islandshastarg580
Foto: IslandProTravel

Lavaturen
En äventyrsfylld ritt från Íshestars ridcenter till lavafälten kring vulkanen Helgafell. Turen tar oss genom lavafält och över vackra bergssluttningar antingen till det gamla fårhägnet Kaldársel eller till sjön Hvaleyrarvatn. Vi söker efter olika figurer i lavan, kanske kommer vi att kunna se ett troll eller två. De vackra Bláfjöll-bergen reser sig i horisonten. Du kan också passa på att njuta en god lunch på restaurang Jósalir vid ridcentret före (avgången kl. 14.00) eller efter ridturen (avgången kl. 10.00) (pristillägg).
Nivå: Nybörjare – liten eller ingen ridvana krävs
Längd: 3 timmar – 1 ½ – 2 timmar ridning

IPT_Islandshastaridalen580
Foto: IslandProTravel

De heta källornas dal: 5-6 timmars ridtur
Turen till Reykjadalur bjuder på en spännande dag med omväxlande natur och storslagna vyer. Vi ser Västmannaöarna och beskådar sjön Thingvallavatn omgiven av blånande berg. Vi töltar på mjuka ridstigar och låter hästarna söka sin väg över vulkanen Hengills lava. Så öppnar sig en dalgång framför oss, och vi ser de fantastiska klippformationerna som omger Reykjadalur. Heta källor bubblar spöklikt och i dalens varma bäck tar vi oss ett dopp. På vägen tillbaka till Hveragerði har vi en hisnande utsikt; först mot vattenfall och berg, senare över byn,slätten och ända ut till havet. Ett unikt tillfälle att uppleva variationerna i Islands natur.Dagstur ca. 5-6 timmar, 21 km.
Upphämtning varje dag från Reykjavik
kl. 8:20-8:45. Åter i Reykjavik runt 17.15. Lättare lunchpaket ingår. Medtag badkläder och handduk.

IPT_Islandshastargruppsomri
Foto: IslandProTravel

Här på hemsidan nedan finner du många fler olika dagsutflykter samt kortare turer med avgångar från Reykjavik och många andra spännande längre ture i olika svårighetsgrad. Våra turer är lämpliga för nybörjare och för mer erfarna ryttare. Hör med oss om barnrabatter.

Kontakt
IPT Island ProTravel Scandinavia AB
Tel: +46 (0)8 5541 0085
E-mail: info@islandprotravel.se

Mer information: http://www.islandprotravel.se

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land