Rovdjursland Fotoresor

Specialist på fotoresor till finsk-ryska gränsen med fokus på björn, järv och varg!

Rovdjursland Fotoresor

Foto; Magnus Fredriksson

BÄSTA PLATSEN FÖR ATT FOTOGRAFERA ROVDJUR!

Säsongen 2019 fokuserar på den bästa tiden att se och fota björn, från början av maj till mitten av september.

Den bästa platsen för att se och fotografera de stora rovdjuren björn, järv och varg är den ryska gränszonen i östra Finland. Där gäller beträdnadsförbud vilket skapat ett ostört område där rovdjuren har en frizon. Där sitter vi i gömslen för att fotografera och uppleva dessa skygga rovdjur, ofta på nära avstånd alldeles intill gömslena. Björn har setts på alla resor som Rovdjursland gjort dit sedan säsongen 2014. På platsen finns 22 olika gömslen (för två personer) och miljöerna vid gömslena är vackra och varierade med tre olika sjöar, olika typer av myrar, fina skogsbryn och skogsmiljöer med fint ljusinsläpp.

MÅNGA MERVÄRDEN OCH BRA PRISER!
I resorna ingår allt på plats i Finland inklusive transport från flygplatsen. Kvällar och nätter spenderas i gömslena (ca kl 17-07) där enkla sängar finns. Vi har också ett boende på en vildmarkslodge (vandrarhemsstandard) där vi äter frukost, fika och tidig middag. Matsäck får man med sig till gömslena. Här har man också rum för att kunna vila under dagen. Det finns duschar, bastu samt klassisk finsk rökbastu – dessutom en sjö intill att bada i. Guidning och personlig rådgivning sker under hela resan. Workshop om fotografering, rovdjur, samt taktik inför varje ny fotokväll har vi dagligen. Rovdjurslands specialisering på detta resmål möjliggör att vi kan hålla mycket bra priser!

RESEPROGRAM OCH PRISER
Se Rovdjurslands hemsida nedan för mer information, samt resedatum och priser! Vi har ett omfattande reseprogram för att kunna erbjuda fotografering av rovdjuren under de olika årstiderna från mars till oktober. Det går bra att använda sin egen vanliga kamera. Man behöver inte ha stora förkunskaper om fotografering, utan vi ger personlig rådgivning så att nybörjaren liksom den erfarne naturfotografen ska få gott utbyte av resan efter sina egna förutsättningar.Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan