Rundresa från Panama till Mexiko

Resa från Panama, via Costa Rica, Nicaragua, Honduras, El Salvador, Guatemala, Belize till Mexiko

Rundresa från Panama till Mexiko

Vårt äventyr börjar i Panama City. Här kan de som är intresserade av byggnadskonst åka och titta på Panamakanalen som binder samman Atlanten med Stilla havet. Det finns även möjlighet att göra en sightseeingtur både i nya och gamla Panama City innan vi styr mot den lugna stranden Bocas del Toro. På vägen dit stannar vi en natt i provinsen Chiriqui. I Bocas del Toro kan vi njuta av sol, båtutflykter, bad, snorkling och karibiska rastarytmer. När tonerna tystnat drar vi vidare norrut mot Costa Rica där vi strax efter gränsen stannar för en natt intill hamnstaden Limon. Nästa dag kommer vi fram till det som brukar kallas lilla Amazonas, Tortuguero nationalpark. I parken finns det över 400 fågelarter, 60 kända grodarter, apor, kaymaner och sköldpaddor. I Tortuguero finns en mångfald av djurarter som inte finns någon annanstans i landet. Passa på att ta en guidad kajaktur för att få en riktig naturupplevelse.

Vi fortsätter västerut längs slingrande bergsvägar in i hjärtat av Costa Rica och tar oss till den lilla staden La Fortuna som ligger i närheten av Arenalvulkanen. I området runt vulkanen finns det massa spännande äventyrsaktiviteter att prova på. Testa forsränning, ridning, canoying, grottutforskning eller koppla av i en av de varma källorna. De som vill kan gå på jakt i regnskogen efter fåglar och leta efter quetzals som är mayakulturens symbolfågel. Genom höglandet rullar vi vidare och lämnar de molntäckta skogarna på Guanacastes bergskedja för att åka mot Nicoyahalvön. De följande dagarna slappar vi i Tamarindo och smuttar på exotiska paraplydrinkar och har vi tur får vi syn på några havssköldpaddor.

Vi tar oss in i Nicaraguas vackra koloniala stad Granada. Här kan vi besöka konstnärsbyn Masaya, njuta av den härliga Apoyolagunen eller ta en liantur genom djungeln vid den mäktiga vulkanen Mombacho. Efter några dagars äventyr lämnar vi Granada och fortsätter vår resa genom Nicaragua och Honduras. Vi övernattar i San Salvador för att undvika en alltför lång bussresa samt mörkerkörning.

Nästa stopp blir Antigua i Guatemala. En charmig liten kullerstensbelagd stad med vackra Plaza de Armas i centrum. Här finns det bland annat möjlighet till en guidad tur i staden eller så kan du göra en utflykt till en kaffeplantage. Här finns också en intressant marknad som kan vara värd ett besök. Resan fortsätter på vackra bergsvägar till Pananachel vid Atitlansjön. En heldagstur på sjön som inkluderar färgrika indianmarknader i området ger en bra bild av detta speciella landskap.

Nu drar vi österut igen och efter en dagsresa korsar vi gränsen till Honduras och får den första glimten av det mäktiga mayaväldet i Copán med de magiska ruinerna, pyramiderna och skulpturerna. Efter vår korta vistelse i Copán korsar vi igen gränsen till Guatemala och tar oss djupt in i Petendjungeln. Här hittar vi den vackra nationalparken Tikal, med de största lämningarna från mayakulturen som någonsin har hittats. Vi rullar österut mot Belize där vi tillbringar några dagar med sol, bad och snorkling i Caye Caulker, som ligger vid världens näst största barriärrev. Här blåser karibiska vindar och atmosfären är lugn och harmonisk. Sista stoppet på vårt äventyr blir Playa del Carmen i Mexico. Under några dagar kan vi bada i det turkosa vattnet, strosa längs med de vita stränderna eller göra ett besök till Chichén Itzá, ett av världens sju nya underverk. Härifrån tar vi oss sedan hem till Sverige.

Denna resa går att utöka med besök till Kuba och resan går även motsatt väg för mogna resenärer, vänligen besök www.rosabussarna.com för mer information.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan

playa del carmen
101 mexiko