Rundresa i Marocko

Resa i Marocko: Marrakech, Essaouira, Atlasbergen, Fez m.m

Rundresa i Marocko

Rosa Bussarna erbjuder resor till alla världsdelar. På resan till Marocko åker vi inte med rosa bussar utan vanliga inhyrda turistbussar. Vi bor på hotell och övernattar i tält ute i öknen.

Äventyret börjar med en övernattning i Casablanca. Dagen efter gör vi en stadstur i Rabat. Efter det besöker vi Chefchauen, den blå staden. Chefchauen är en färgstark stad, mest känd för sin medina (gamla stan), som till stor del består av en labyrint av små blå gränder. Vi stannar här och njuter av den mysiga och avslappande atmosfären i staden.

Vidare tar vi oss till Fez som namngett huvudbonaden med samma namn. I Fez kan vi fynda i keramikfabriken, shoppa hos skinnfärgaren och kolla in medinan som finns på UNESCO:s världsarvslista. Färden fortsätter sedan över Atlasbergen och ut till ökenstaden Merzuga. Väl framme hoppar vi på dromedarer och rider ut i Saharaöknen med endast den stjärnklara natthimlen som belysning. Att sova under bar himmel i Saharas vidsträckta landskap är en fantastisk upplevelse. Det finns även möjlighet att sova i beduintält för de som vill. Vi lämnar öknen för Marockos Hollywood, Ait Ben Haddou, där har bland annat filmer som Cleopatra och Gladiatorn spelats in.

Äventyret fortsätter mot det mytomspunna Marrakech. Vi möts av en stad som inte förändrats mycket på många hundra år. Trånga gränder mynnar ut i livliga torg med starka färger, härliga dofter och försäljarnas lockrop. Vi kommer att bo precis bredvid det myllrande torget Djema el Fna, där vi kan fynda på basaren och kolla in dansande kobror. Här kan ni handla souvenirer inför hemresan. De som vill tvätta av sig resdammet kan besöka ett traditionellt hamman (badhus) som är populärt i området. Snart når vi atlantkusten och den vackra muromgärdade staden Essaouira. Staden är en lyckad blandning mellan arabisk arkitektur och fransk rätlinjig stadsplanering vilket gör Essaouira till en charmig liten stad. Den har till och med blivit klassad som världsarv av UNESCO. Här kan vi köra fyrhjuling på stranden, strosa längs den mysiga fiskehamnen, bada i Atlanten eller besöka den livliga och doftrika souken (den lokala marknaden) och shoppa.

Sista kvällen tillbringar vi i Casablanca, Marockos största stad. Ett tips är att besöka Rick´s Cafe´ för en svalkande drink vid pianobaren eller shoppa loss på Afrikas största varuhus Morocco Mall. Resan börjar närma sig sitt slut och det är dags att säga hejdå till Marocko och ta flyget tillbaka hem till Sverige, mätta och belåtna på spännande upplevelser.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land