Upplev Säfsen Resort

Ta vara på ögonblicken - upplev och njut av din semester tillsammans med familjen!

Upplev Säfsen Resort

Fotograf/Källa Richard Ström

16 nedfarter, 6 liftar och 115 kilometer längdspår ger dig och dina närmaste en snöfylld och spännande vintersemester. Utöver skidåkningen finns ett brett utbud av fartfyllda eller avslappnande aktiviteter för hela familjen. Säfsen Resort är familjevänligt. Barnen står i fokus och vi är måna om att även de minsta ska kunna följa med överallt. Ta vara på ögonblicken – upplev och njut av din semester tillsammans med familjen. Det behöver inte vara långt från storstad till natur. Säfsen Resort ligger bara 27 mil från Stockholm, 13 mil från Örebro och 34 mil från Göteborg.

safsenfika580

I Säfsen Alpin finns ett brett utbud av backar med både snälla och tuffa nedfarter för hela familjen. Säfsen är familjevänligt – här kan barn i alla åldrar uppleva en rolig vintersemester. I Familjebacken finns en barnpark, med hopp och rails som är anpassade till de yngre åkarna. De minsta familjemedlemmarna kan i lugn och ro få koll på skidorna i Säfsen-Knattarnas backe. Älgen Filurius och hans kompisar blir barnens bästa kompisar i Filuriland. För de lite större barnen finns vår populära Snowpark. Railsen är är utformade av den välkände parkdesignern David Ny, som designat för såväl OS som världscuptävlingar. Säfsen Alpin har något för alla. Och när du väl kommit ned för backen kommer du lika fort upp, alla nedfarter slutar på samma ställe och vi har en bra liftkapacitet. Under den tid på året då det blir mörkt före kl 16:00 är våra elbelysta backar Familjebacken, Rödingen och Filurius-liften öppen fram till 16:00, övriga backar stänger när det börjar att skymma.

Välkommen till Filuriland – barnens eget skidområde!
Här kan du åka skidor, busa och träffa alla barns bästa kompis, älgen Filurius. Här finns även helt nya grillar och fikaplatser där hela familjen kan samlas och mysa. Familjen Filurius, med älgen Filurius i spetsen, har ett eget hus i Filuriland. Kom och hälsa på hela familjen. Men var redo för bus – familjens son Filur är ett riktigt busfrö!

Längdåkning
I Säfsen finns 115 km längdåkningsspår, för både klassisk åkning och skating. Vi kan inte garantera vädret men vi lovar att våra spår är välskötta. Aktuella spår hittar du i snörapporten på första sidan, i vänsterkanten. Flera av skidspåren börjar i närheten av Hyttan, andra vid Säfsen Alpin. På flera ställen hittar du mysiga vindskydd där du kan vila trötta skidåkarmuskler. De som inte är stora nog att åka själva sitter skönt i dragpulka, som finns att hyra i Skidboden och Björnen Sportshop.

Andra upplevelser
Utanför pisten och vid sidan av skidspåren finns mycket att göra i Säfsen. Rida på islandshästar, åka skoter, hundspann, bada i tunnor med mera, vintertid. Under barmarkssäsongen upptäcker barn och deras familjer spännande naturnära upplevelser, som tex mountainbike-leder, familjedownhill-cykling, 175 sjöar för sport- och ädelfiske, kanot-, rid-, och vandringsleder samt vår stolthet vildmarkslekplatsen. Säfsen erbjuder dessutom konferensmöjligheter för upp till 280 personer, familjebekväma stugor samt restauranger och ambitiösa kök.

Kontakt:
Telefon: +46 (0)591 – 77 50 00
E-post, bokning, hemsida; Se nedan..

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    SOLBERGET 5
    770 10 Fredriksberg