Sagolik julmarknad i Tallinn

Sagolik julmarknad i Tallinn

Tallinn_Julmarknadb2103640
Fotograf/Källa Toomas Volmer, Visit Estonia

Den 22 november 2013 inleds årets julmarknad i hjärtat av Gamla stan i Tallinn. Temat är vintersaga där allt är möjligt. Runt den imponerande julgranen på Rådhustorget trängs försäljningsstånd fyllda med hantverk och juldekorationer. Sånger, danser och belysta snöskulpturer bidrar till att skapa genuin julstämning.

Under närmare 40 dagar fylls Rådhustorget i Gamla stan av små vackra försäljningsstånd med ett rikt utbud av estniskt konsthantverk. Till exempel honung, bivaxljus, varma ylletröjor, lapptäcken, raggsockor, filthattar, juldekorationer, glas och porslin. Lokala restauranger erbjuder estnisk julmat med allt från korv och surkål till ingefärsbröd.

Trons_Dag640
Fotograf/Källa Sergei Zjuganov, www.christmasmarket.ee

– Om man vill uppleva genuin julstämning är Tallinns julmarknad i Gamla stan helt rätt. Atmosfären är mysig, julmusik hörs i gränderna och det doftar glögg och brända mandlar. Den är perfekt för en weekendresa då flyget från Stockholm bara tar en dryg timme, säger Henrik Göthlin, turistchef för Estlands turistbyrå i Sverige.

Julsånger, danser och tävlingar i allt från vackraste ingefärsbrödet till juldikter är några av punkterna i det gedigna programmet.

Julmarknaden i Tallinn har bland annat toppat den engelska tidningen Times lista över Europas bästa julmarknader och pågår från den 22 november 2013 till 8 januari 2014.

Mer information finns på: www.christmasmarket.ee

Här ligger Tallinn
[mappress mapid=”589″]