Sagolika vinterdagar På Tomteland!

Vintern på Tomteland är magisk och gnistrande!

Sagolika vinterdagar På Tomteland!

Foto/Källa; Tomteland

På Tomteland hamnar man verkligen mitt i sagans land!
En sak alla barn borde få uppleva är ett besök på Tomteland!  Vintertid, då en magisk stämning svävar över Sagolandet Tomteland, kan man dansa runt julgranen, krama den livs levande snögubben Dusty, njuta av en kopp glögg framför brasan i Tomtemors café eller provsitta Tomtens fina släde. I de djupa skogarna straxt utanför Mora ligger Sagolandet Tomteland. Bland höga berg, glittrande sjöar och vattenfall ligger Tomten och tomtemors hus bland andra sagolika byggnader i Tomtens by. Här finns också Trollrike, Sagotorget, Älvornas skog, den Förtrollade skogen, Häxans hus och andra magiska platser som du hittills bara besökt i sagorna, men här är allt på riktigt och du dras in i äventyret i en värld befolkad av älvor, troll, tomtar och andra spännande sagofigurer.

Vintern på Tomteland är magisk och gnistrande!
I Luciafallet glittrar ljusen under isen och bland det frusna lingonriset kikar skogstomtarna fram. Nissarna arbetar med julklapparna i Nissebyn och i Julgransskogen sjunger den levande julgranen Juleljus sin egen visa. Tomtemor bakar och står i och Tomten tränar sina flygrenar i hagen bakom deras fantastiska hus. Sagofén maler sagopulver iklädd sin vackra julklänning och Häxan tar vinterkappan på när hon tar flygturen över sagolandet. Vinterfolket kommer till Tomteland. De färdas med Nordanvinden- Kungen och drottningen av vinter och vinterälvan Gnistra. I vinter har också Gnistras bror Sprak fått följa med på resan. I Trollrike smider Trollkungen elaka planer. Kanske är han ute efter den skygga varelsen med de vackra hornen som synts till i den Förtrollade skogen på sistone..

Vinterns alla äventyr väntar på dig, så håll någon hårt i handen och kliv in genom portarna till Tomtens eget sagoland! Tomteland, Tomten och alla hans Nissar välkomnar dig till en underbar upplevelse!

 

Kontakt
Telefon; 0250-287 70
Hemsida, bokning & E-post; Se nedan….

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land