Segla i Kroatien med More Sailing!

Landet är rikt på kultur och kroaterna är vänliga och tillmötesgående

Segla i Kroatien med More Sailing!

Det enda du egentligen behöver för att segla i Kroatien är kärlek till havet, allt annat löser sig där ute på böljan blå. Oavsett om du är en inbiten seglare eller en landkrabba så finns det något som passar alla. Och vare sig du reser med familj eller kompisgäng garanterar vi att du kommer att ha en av dina livs resor. Det man behöver ha i åtanke innan man bestämmer hur semestern ska se ut är att Kroatien har väldigt stränga krav angående vilka certifikat man måste ha för att få segla båten själv. SRC/VHF certifikat är minimum. Detta hindrar självklart inte dig från att få segla ihop med en skeppare.

Bland de 1246 öarna som bildar Kroatiens skärgård kan du spendera din tid på båten antingen genom att segla den själv, eller lämna över kaptenshatten till en skeppare. Är man nybörjare inom segling är det en ypperlig chans att lära sig mer. Skepparna är duktiga och lär gärna den som är intresserad lite mer. Andra fördelar med att ha en lokal skeppare är att han kan visa dig de äkta smultronställena längs kusten som kanske inte alla känner till. Ofta har de även lokalkännedom om de bästa restaurangerna i hamnarna och kan ibland även agera guide bland smågatorna i de mysiga gamla städerna. Vill du slappna av ännu mer kan du även få en värdinna med i besättningen. För de där lata dagarna då man hittar den perfekta viken för en övernattning är det skönt att veta att någon annan fixar lunchen medan man själv snorklar i det azurblå vattnet. Det normala är att värdinnan fixar inhandlingar samt frukost och lunch medan middag äts på restaurang. Men som nämnts tidigare, det beror helt enkelt på vad man är ute efter på sin semester, och det kan man klura på när man tar det första morgondoppet från båten.

Kroatien kommer inte att göra dig uttråkad. Havet är kristallklart och det finns fantastiska hamnar och naturhamnar vart man än vänder sig. Landet är rikt på kultur och kroaterna är vänliga och tillmötesgående. Den som sett Game of Thrones kanske vet att de första säsongerna filmades på mängder av platser runt om i Kroatien, till och med så många att du på vissa ställen kan få guidade turer där de visar just kända ställen från succéserien, ett måste för alla fans. Det är även ett verkligt drömland för alla som föredrar fisk och skaldjur. Matkulturen innehåller mycket kött och ost, men i hamnstäderna finns det inget bättre än en nyfångad och nygrillad fisk. Vill man istället för lugn ha storstadsliv så finns hamnar med både klubbar och annat uteliv. Kroatien har det man önskar sig, oavsett om man vet vad man vill ha eller inte.

Split är Kroatiens näst största stad och en av de mest populära avreseorterna för seglare. Vattnen runt Split är djupa, öppna och lätta eftersom det nästintill helt saknas grund. Höjdpunkterna här är att du kan välja ett nytt ställe varje dag. Öar som rekommenderas är Hvar, Brac och Vis. Här finns en salig blandning av både lugna och mer fartfyllda hamnar. Split ligger i centrala Kroatien, men föredrar du norra eller södra kan du välja att antingen avsegla från Dubrovnic eller Biograd. I norra delen är vindarna lite starkare och ger dig perfekta seglarförhållanden. Här finns både storstadspuls om man så önskar och självklart också mängder med naturhamnar och avskilda vikar. Södra delen ska man försöka besöka under maj eller juni då dessa månader består av mjuka och varma västliga vindar, därför är denna del av Kroatien också den mest barnvänliga. George Bernard, en engelsk författare, sa en gång ”Den som söker paradiset på jorden ska komma till Dubrovnic och finna det”

Kontakt
031 – 30 96 300
Hemsida, bokningssida och Email, se nedan

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan

Skånegatan 35
412 52 Göteborg