Singapore Zoo

Singapore Zoo

Singapore Zoo slog upp portarna för första gången den 27 juni 1973 och är idag en av världens främsta djurparker. Med anledning av djurparkens 40-årsdag arrangerar man under 2013 fullt av festliga evenemang. Bland annat efterlyses personer med samma födelsedatum som djurparken till en riktig brakfest och en oförglömlig zooupplevelse.

elefanter650

Sedan Singapore Zoo grundades 1973 har det varit känt för sin otroligt vackra natur, där besökarna kan se djuren gå omkring i öppna och naturliga miljöer. Det är en framgångshistoria byggd på entusiasm som på många sätt återspeglar Singapores egen framgång som nation och som i hög grad hyllar det vilda djurlivet och det hårda arbetet med att bevara utrotningshotade arter.

Singapore_trakanguru650
Trädkänguru 

– För att vara ett ungt zoo i ett ungt land är det stort att fylla 40. Det här är en lämplig tidpunkt för både eftertanke och framåtblickande. Vi har lärt oss mycket längs vägen och kommit nära våra besökare, som uppskattar våra ansträngningar att erbjuda ny kunskap och bevara hotade arter. Vi har strävat efter att skapa spännande och meningsfulla upplevelser och hoppas att vi kan inspirera våra besökare till att värdesätta natur och djurliv, säger Claire Chiang, ordförande för Wildlife Reserves Singapore.

orangutanger
Orangutanger

Födelsedagsfirare efterlyses

För att fira 40-årsdagen med stil anordnar Singapore Zoo en mängd roliga aktiviteter under hela året. Till exempel efterlyses personer som liksom Singapore Zoo kom till världen den 27 juni 1973. Om du är en av de lyckligt lottade kan du skicka ett e-postmeddelande till corpcomms.szg@wrs.com.sg. Du kommer då att få en inbjudan till en enastående födelsedagsfest, som bland annat innehåller en exklusiv rundtur med en av anläggningens pionjärer.

SingaporeZooa650

Om Singapore Zoo

Med liten kunskap om djurparker, men med enorm entusiasm och en tydlig vision tog ett ungt team initiativ till att skapa Singapore Zoo. Djurparken blev redan från början känd för sitt nyskapande och öppna koncept, där djuren upplevs på nära håll i sina naturliga omgivningar. Den 26 hektar stora djurparken ligger i den frodiga Mandai-regnskogen och rymmer fler än 300 olika arter av däggdjur, fåglar och kräldjur, däribland flaggskeppet orangutangen.

Genom åren har Singapore Zoo växt till en stor utbildnings- och rekreationsanläggning som utvecklats i takt med såväl landet som befolkningen och de otaliga turister som besöker öriket varje år. Det vilda djurlivet är en av Singapores mest populära familje- och turistattraktioner och djurparken tar emot över 1,7 miljoner besökare varje år.

Mer information finns på www.zoo.com.sg

Om Singapore

Singapore är en modern och dynamisk stadsstat som är belägen på den södra delen av Malackahalvön. Det är en pulserande asiatisk metropol omgiven av vackra regnskogar och grönskande parker. I Singapore lever kineser, malajer, indier samt andra asiater och européer tillsammans i fred – och allas olika traditioner och religioner accepteras och firas. Här kan man utforska olika kulturella områden och religiösa sevärdheter runt om på öarna och bekanta sig med Singapores multikulturella samhälle. Vare sig du följer med på en organiserad utflykt eller upptäcker Singapore på egen hand kan du vara säker på att få en glimt av den imponerande historien, den kulturella mångfalden och Singapore-bornas många olika livsstilar under ditt besök i stadsstaten.

Med sina omkring 720 km2 är Singapore ett av världens minsta länder. Landet består av en huvudö som är formad som en diamant, plus cirka 60 mindre öar utanför sydkusten. Avståndet till ekvatorn är bara 137 km, så du kan lugnt besöka Singapore när som helst på året och förvänta dig en medeltemperatur på cirka 28 grader. Befolkningen i Singapore uppgår till nästan fem miljoner invånare.

Tack vare sitt geografiska läge, sin effektiva kultur och ekonomi och det breda utbudet av sevärdheter och konferenscenter har stadsstaten blivit ett populärt resmål för den växande konferens- och stimulansresebranschen (MICE). 

Karta 

[mappress mapid=”575″]