Skidresa till Narvik i Norge

Skidresa till Narvik i Norge

Narvik ligger bara några mil efter Riksgränsen på norska sidan cirka 18 mil väster om Kiruna. Narvikfjellet ligger omringat av blåa Atlantfjordar och spetsiga fjälltoppar och är helt olik andra skidanläggningar. Fallhöjden i Narvik är också Skandinaviens högsta med 900 meter. Fallhöjden från toppen och ner till havsnivå är imponerande, över 1 200 meter.

Följ med Active Ski till Narvik när förhållandena är som bäst som bäst, dagarna långa och ljuset är fantastiskt.

Skidåkning

Narvikfjellet har 6 st. liftar varav 1 gondollift, 4 släpliftar och 1 barnlift. Ytorna är enorma över fjället där de stora offpistområdena Mörkhåla och Five Fingers erbjuder utmaningar även för de mest erfarna. Av de 16 nedfarterna är 12 preparerade och erbjuder de som vill riktigt långa åk.

Förutom åkningen på Narvikfjellet är Narvik med omnejd ett av Europas absolut bästa topptursområden. Med guide som tar dig till de närbelägna topparna får du inte bara bra åkning utan också en fantastisk helhetsupplevelse.

I tillägg till vad Narvik erbjuder så finns också de svenska anläggningarna, Riksgränsen, Björkliden och Nuolja offpist på bara några mils avstånd. Vill du krydda din vistelse med heliskiing och passa på att nå de otillgängliga topparna och åka skidor från Sveriges högsta berg, Kebnekaise.

Aktiviteter

Active Ski samarbetar med externa arrangörer och erbjuder offpistguidning på Narvikfjellet och på Noulja.

I samarbete med Arctic Elements och lokala bergsguider erbjuds också heliskiing från både Abisko och Björkliden. Med helikopterns hjälp når man de otillgängliga bergen i Abiskoalperna eller Sveriges mest högalpina område, Kebnekaisemassivet. Under en förmiddag kommer man upp i cirka 5 000 fallhöjdsmeter och har dessutom fått en upplevelse som är utöver det vanliga.

Vill man istället ta sig upp på topparna av egen kraft finns det knappast något bättre område än Narviks omgivningar. Här skjuter hundratals toppar rakt upp ur Atlanten, och med guidens hjälp gör man en topptur per dag. Fallhöjden på topparna är drygt 1 000 meter och är värd all möda. Det är en stor naturupplevelse.

Vill man åka över till Sverige under någon dag och besöka Riksgränsen, Björklliden eller Abisko så anordnas också detta på vår tur som vi kallar Sverigeturen.

Logi & Nöje

På Norlandia bor man bara 75 meter från gondolliften som tar dig upp på Fagernesfjellet. Hotellet har rymliga ljusa rum och är väl anpassat för skidåkare. Restaurangen serverar norsk husmanskost och erbjuder även under påsk och valborg afterski.

Narvik stad har cirka 18 000 invånare och utbudet av nattklubbar och restauranger är normalt för storleken. Viss reservation för butiker och restaurangers öppettider som är något begränsade under högtider.

Nyheter

I år erbjuds också flygpaket med hyrbil till Narvik från vecka 10 till vecka 18 med Active Ski Travel. Förutom de traditionella tågpaketen som arrangeras under påsk och valborg med guider och massor av aktiviteter.

Kontakt:

Active Ski Travel Scandinavia AB

info@activeski.se

Tel. 08-628 28 10

Läs mer här; http://www.activeski.se

KARTA:

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land