Skitour Grande Guerra

Skitour Grande Guerra

Plats: Grande Guerra, Italien,

Denna heldagsutflykt har fått sitt namn efter första värdskriget, som till stor del utspelades bland bergen i Dolomiterna. Grande Guerra betyder just första världskriget på Italienska.

Man kan börja detta äventyr från våra resmål Corvara, Arabba eller Alleghe. Eftersom denna skitour är som ‘en cirkel’ i det stora Dolomiti Superski, kan man starta och sluta touren var man vill. Här på hemsidan beskriver vi Grande Guerra med start från Alleghe.

goalpinCinquetorri580
På Grande Guerra-turen passarar man bl.a Cinque Torri (de fem tornen) med utsikt över Cortina.  Foto: Go Alpin
Från Alleghe startar vi genom att ta oss upp med äggliften och vidare till toppen av berget Mount Fertazza. Från toppen åker vi ner på andra sidan på en bred, nypistad röd pist. Vi kommer då ner i dalen på andra sidan, i orten Selva di Cadore där en  skidbuss väntar.
Vi kliver av bussen vid Passo Fedare och det är dags för mera skidåkning. Härifrån ser vi ner till den gamla legendariska OS-byn Cortina. Vi ser även de berömda ‘tornen’ Cinque Torri’.

La Gazoui
Snart kommer vi till berget La Gazoui, ett mäktigt berg på ca 2800 m.ö.h. Från toppen väntar en 12 km lång pist som har utnämst till att ha en av de 10 vackraste nerfarterna i världen. Efter kilometervis med skidåkning stannar vi på en solig restaurang och tar en välbehövlig paus. Efter pausen är det dags för dagens höjdpunkt, tolka efter fantastiska Ardennerhästar. Likt vattenskidåkning håller du dig kvar bakom hästen i ca 3 km. Det kostar bara 2 Euro och kanske lite godis till hästen om du är snäll…

goalpinhastar580
Hästarna vid La Gazoui,  Foto: Go Alpin

Corvara och Arabba
Efter hästarna kommer vi till Corvaras skidområde. Vi är nu vid orten San Cassiano.
Vi tar oss upp till toppen och härifrån ser man ner till Corvara. Vi skidar vidare till Arabba. I Arabba tar vi äggliften upp. Kliver av på mellanstationen och vidare mot glaciären Marmolada som sträcker sig över 3000 meter över havet. Här uppe gömde sig soldaterna under första världskriget och Europas högst belägna museum finns här. Från botten av Marmolada tar du dig vidare med skidbuss till Alleghe.

En fantastikt skidupplevelse är slut.
Åk turen med våra guider, dom kan busstidtabellen så du slipper vänta. Dessutom vet guiden det bästa stället för god Italiensk lunch. Vi avslutar alltid på guidernas favoritställe med en kall birra grande…

Kontakt:
Go Alpin AB
Engelbrektsgatan 20, 211 33 Malmö
Telefon:     +46 40 23 50 10
Fax:     +46 40 30 00 31
E-post:     info@goalpin.se

Mer information: http://www.goalpin.se

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land