Skördefest på godset Tjolöholm den 7-8 oktober

Under skördefesten ska årets godaste äppelkaka koras

Skördefest på godset Tjolöholm den 7-8 oktober

Foto; Will Rose


När skörden är bärgad är det dags för fest på godset! I två dagar samlas halländska mat- och hantverksutställare på Tjolöholm. Dessutom blir det mängder av aktiviteter för hela familjen. Träffa gårdens djur, provsitt lantbruksmaskiner, hoppa i säden, ta en tur med häst och vagn och mycket annat. I det nyrenoverade Magasinet samlas firas skördefesten för nionde gången. Provsmaka och inhandla nyskördade delikatesser till helgens middag. Dessutom visar skickliga hantverkare hur de arbetar med föremål från naturen och har försäljning på plats.

Mat och hantverk från Halland
Det finns mycket att göra och upptäcka på skördefesten för både stora och små besökare. Hälsa på gårdens djur, provsitt lantbruksmaskiner, åk häst och vagn runt godset, hoppa i säden och kärna smör. En av årets nyheter är lekutställningen Emil! där barnen kan leka och busa i miljöer inspirerade av Astrid Lindgrens älskade Emil-böcker. Det blir också uppvisningar av olika slag, till exempel voltige och squaredance. Dessutom återkommer den populära Kalveliten, där stylade kalvar visas upp av sina unga ägare.

Tävla med din bästa äppelkaka!
Under skördefesten ska årets godaste äppelkaka koras. Alla är välkomna att tävla med sin godaste äppelkaka, bara det endast är svenska äpplen som används.

Öppettider och priser
7-8 okt kl 10-17. Entré 140 kr, barn upp till 14 år gratis, fri parkering. Skördefesten arrangeras i samarbete med LRF Halland.

Vägbeskrivning
Med bil: Tjolöholms Slott ligger ca 4 mil söder om Göteborg. Från E6/E20 väljer du avfart 58, Fjärås/Tjolöholm. Följ därefter skyltning.

Om Tjolöholms Slott
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare. Godset ägs av Stiftelsen Tjolöholm med syfte att bevara och utveckla egendomens natur- och kulturvärden. Varje år gästas godset av omkring 250 000 besökare.

Läs mer på deras hemsida här nedan.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Tjolöholms slott
    439 74 Fjärås