Skoteräventyr i Arvidsjaur

Skoteräventyr i Arvidsjaur

Plats: Arvidsjaur, Norrbotten,

En upplevelse utöver det vanliga!

Skoteräventyr, möte med renar och övernattning i vildmarken!
Datum: 1 Januari- 15 April

natursafariskotaventyr580
Foto: Natursafari

Vi startar från Arvidsjaur kl 14.00 och tar oss ca. 4 mil söderut med skoter i den takt det passar just er.
Naturligtvis tar vi hänsyn till om du är nybörjar eller van förare. Skotermärket är skidoo av varierande modeller, det finns både enkel och dubbeldyna beroende på om man vill dela en skoter eller ha en egen.

Vi följer en välpreparerad skoterled genom det unika dödisområdet Tjärnheden där vi passerar massor med sjöar, stora skogar, frusna myrar och djurspår. Vi gör små stopp efter vägen så att er guide kan berätta om området vi befinner oss i och visa på det rika djurliv som finns här.

Efter några timmar är vi framme vid en renjärda där renkalvar väntar på att bli matade. Passa på att ta kort på dessa samiska djur. Sedan förflyttar vi oss några hundra meter till en vildmarks camp där det väntar Norrländsk middag i den mörka vinter kvällen med kaffe och kaka som efterrätt.

Ni inkvarteras sedan i en stor tältkåta för övernattning. Här sover ni i varma sovsäckar med renfällar under och fårskinnsfällar över er medan er guide vaktar över elden. Detta är ett primitivt boende men med en underbar atmosfär. Genom tältduken kan ni lyssna på nattens ljud.

På morgonen blir det en rejäl Norrländsk frukost innan ni åker tillbaka mot Arvidsjaur. Denna gång går färden en liten annan väg så att ni ska få se mesta möjliga av denna fantastiska del av världen. Vi beräknas vara tillbaka i Arvidsjaur ca. 12.00 dag 2. Lån av vinterkläder, skor och hjälm ingår i priset. Bensin ingår.

Mini antal: 4 personer

Pris/person: 1 skoter/person + allt ovan angivet. 2900:-
Pris/ person: Delad skoter + allt ovan angivet. 2300:-

Trubadur går att boka extra. 1000:-/ kväll

OBS! (Med reservation för att prisbilden kan ha förändrats sedan denna presentation lades upp på Hittaupplevelse.se. Kontakta företaget för aktuella priser eller se hemsidan nedan..)

Kontakt, bokning och förfrågan:
info@natursafari.se
070- 573 37 3

Mer information: http://www.natursafari.se/

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land