STÖTEN STORSATSAR PÅ BARNFAMILJERNA

En av Sveriges ledande skiddestinationer!

STÖTEN STORSATSAR PÅ BARNFAMILJERNA

Fotograf/Källa; Magnus DovalliusSäsongen 2017/2018 är det premiär för flera stora nysatsningar.
Ett helt nytt skidområde med fem nya nedfarter. Ny expresslift som blir Dalarnas längsta. Ett rejält uppdaterat Soltorget med nytt effektivt snösystem. Och som pricken över i – helt nya livsstilsboenden i Pistbyn. Stöten har storsatsat och erbjuder nu en totaluppdaterad anläggning för att göra skidsemestern än mer bekväm, lustfylld och minnesvärd – för åkare på alla nivåer. Stöten har länge kunnat stoltsera med den bästa skidåkningen Sälen kan erbjuda. Med ett komplett skidsystem och Sälenfjällens högsta fallhöjd på 370 meter, har Stöten länge varit ett alternativ för alltifrån nybörjare till proffs. Ett nytt skidområde för såväl barnfamiljer som för de som föredrar njutningen cruisa ner i behagligt tempo med milsvid utsikt. I det nya skidområdet som utgår ifrån Soltorget, öppnar en ny 6-stolslift. Liften blir med sina 1700 meter Dalarnas överlägset längsta och snabbaste lift.
Expressliften, som ersätter en tidigare 3-stolslift, transporterar smidigt sex personer – hela kompisgänget eller storfamiljen med andra ord – upp till toppen på under fem minuter, vilket är rekordtid. Hastigheten är nära 22 kilometer i timmen. Med den nya superliften tar man sig långt ovan trädgränsen och upp till toppen där de fem nya nedfarterna utgår ifrån. Utsikten över den svenska och norska fjällvärlden är svårslagen. Och nedfarterna är långa. Den här satsningen handlar inte bara om att erbjuda några nya åk – man vill ge skidåkare en härlig och minnesvärd totalupplevelse i den svenska fjällvärlden där den är som bäst. Och där alternativen är många, fjällkänslan påtaglig och sist men inte minst – där det samtidigt är enkelt och nära till precis allt!
Backarna i det nu utbyggda skidområdet vid Soltorget, får färgmarkeringarna blå och gröna. Och en av de nya nedfarterna blir en ny slalombacke för tidtagning av åken, en så kallad selftimer-bana. Där kan hela familjen eller kompisgänget ha skoj och tävla mot varandra. Banan blir ett tillskott i det redan existerande äventyrskoncept, Stöten Adventure, som erbjuder tävlingsutmaningar på totalt nio arenor.

Ett ännu soligare Soltorget.
Det nya skidområdet binds samman i knutpunkten Soltorget, som ligger vid fjällets vänstra del. Här finns fler aktiviteter än tidigare. Här premiäröppnar även den nya pulkabacken Pulkis som räknas blir en favorit för alla barn mellan 0-100 år som pausar mellan åken. På matfronten lär en annan nysatsning göra hungriga skidåkare mer än nöjda. Restaurangen Jaktstugan Mat & Dryck, belägen mitt på Soltorget, har även den genomgått en rejäl ansiktslyftning.

Snösäkert!
Även Soltorgets snösystem har uppgraderats till kommande säsong. Ett betydligt effektivare och mer miljövänligt system än tidigare, garanterar mer snö i backarna – snabbare.

Livsstilsboende mitt i backen.
Öppen planlösning, panoramafönster, högkvalitativa materialval, egen bastu och skidförråd. Allt med en storslagen fjällvärld inpå knuten. I Stöten byggs Pistbyn – ett fullt utrustat och fjällnära boende mitt i pisten. Vad som erbjuds är ett högkvalitativt livsstilsboende med alla bekvämligheter man kan önska under sin semester, och i ett perfekt läge. Mitt i pisten i den vackra fjällvärlden, och med närhet till Skidtorget.

SNÖSÄKRA SNABBFAKTA
Den nya Expressliften är en miljövänlig, tystgående Direct Drive 6-stolslift från Leitner Ropeway, som ersätter en tidigare 3-stolslift belägen på Soltorget. Liften är 1700 meter lång och färdas i en hastighet av 22 km/h, vilket gör den till Dalarnas längsta och snabbaste lift – under fem minuter från dal- till toppstation! Familjeområdet på Soltorget expanderar med fem helt nya nedfarter, varav en selftimerbana. Soltorget uppdateras med aktiviteter och en helt ny pulkabacke. Mitt i backen, nära skidtorget, byggs Pistbyn. Totalt 100 fullt utrustade lägenheter fördelat på 25 tvåplanshus och som förmedlas via Skandiamäklarna i Sälen.

Det här är Stöten i Sälen
En av Sveriges ledande skiddestinationer. Sälens bästa skidåkning enligt en undersökning utförd av Synovate. Sälenfjällens nordligaste skidanläggning belägen i nordvästra Dalarna. Stöten i Sälen har 19 liftar och 40 nedfarter. Utöver skidåkningen finns alla faciliteter som krävs för att få en trevlig vintersemester. 7000 bäddar finns i området. Stöten erbjuder såväl konferenser, som grupp- och privatresor. Skidresorna säljs via återförsäljare och även direkt via Stöten i Sälen AB. Under vintersäsongen har Stöten i Sälen AB cirka 220 medarbetare.

Kontaktuppgifter
Telefon; 0280 – 75 000
E-post, karta, bokning, hemsida; Se nedan..

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Grannfjällsstöten
    780 67 Stöten