Stranda, mer populärt än någonsin bland svenskar!

Stranda, mer populärt än någonsin bland svenskar!

Stranda03
Foto; Fredrik Schenholm – Visitnorway.com 

Strandafjället är populärare än någonsin bland svenskar – och det är inte konstigt. Stranda är en av de mest snösäkra platserna i Norge och orten bjuder på både fenomenal offpist och ett stort familjeområde som utökas inför säsongen 2015. Framförallt vi svenskar ska passa på i vinter, eftersom den norska kronan nu har samma värde som den svenska.

Strandafjället, som är beläget i Sunnmörsalperna i FjordNorge, är inte bara en naturupplevelse utan like, det är även en av de mest snösäkra platserna i Norge. Orten är känd för sin offpist och anses ha något av Norges bästa lössnöåkning.

Stranda04
Foto; Fredrik Schenholm – Visitnorway.com 

Stort intresse från Sverige
Svenskarnas intresse för en vintersemester till Stranda ökar och vinterns bokningar visar stor efterfrågan. Till skillnad från Sverige har området redan gott om snö och har öppnat sina backar. För oss svenskar blir vinterns Norge-besök en extra prisvärd semester, tack vare den försvagade norska kronan som nu är värd lika mycket som den svenska.

Stranda01
Foto; Jakob Hertz – Visitnorway.com 

Finns något för alla
De senaste åren har det hänt mycket i Stranda och det är idag en skidort som har något för alla.
– I år har vi fått en ny skidlift som utvidgar vårt barn- och familjeområde. Nu har vi 18 nedfarter, sju skidliftar, en terrängpark och Skandinaviens bästa offpist. Därför är Stranda något för skidentusiaster i alla åldrar, berättar Ellen-Beate Wollen, Marknadschef på Stranda Skisenter.

Stranda02
Foto; Fredrik Schenholm – Visitnorway.com 

Alpepasset till åtta orter
Med Alpepasset är det enkelt att upptäcka skidåkningen i såväl Stranda som hela FjordNorge. Det är ett samarbete mellan åtta skidorter i Ski Fjord Norway, som erbjuder ett gemensamt liftkort.

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com