Sveriges nya museum Vikingaliv öppnar i Stockholm!

Vikingaliv – Stockholms nya besöksmål

Sveriges nya museum Vikingaliv öppnar i Stockholm!

Foto/Källa; Vikingaliv

Stockholms nya museum om vikingatiden börjar ta form
Vikingaliv öppnar på Djurgårdsvägen 48 den 29 april 2017. Vikingaliv är nu i full gång med att förverkligas. Målet är att bli en ny, spännande och intressant besöksattraktion i Stockholm. Då kommer både stockholmare och turister få möjligheten att uppleva en av de mest fängslande perioderna i Sveriges historia – vikingatiden. Till Valborgshelgen öppnar Sveriges nya museum Vikingaliv på Djurgården i Stockholm. Ett helt museum och en världsattraktion helt tillägnat vikingar och vikingatiden. Museet är för fullt under uppbyggnad med en spännande Vikingafärd som tar besökaren på en 11 minuter lång tur in i vikingatiden, samt en utställningsdel dit bland annat en vikingaman, återskapad med hjälp av DNA från ett skelett från 900-talet funnet i Sigtuna-trakten, just nu skapas.

Vikingaliv visar vikingen – med hjälp av DNA
Den 29 april slår portarna upp till Stockholms nya renodlade vikingamuseum. Genom modern teknik och välskriven dramaturgi är Vikingaliv ett annorlunda museum som bjuder på en spännande resa och inblick i livet som viking – utan att göra avkall på vetenskapliga fakta. I utställningen skapas bland annat en kopia av en vikingaman från Sigtuna-trakten. Vikingaliv ligger i Wasahamnen på Djurgården, mittemellan Vasamuseet och Gröna Lund. Vikingaliv är museet för alla som vill få en inblick i livet under vikingatiden och lära sig mer om en av historiens mest mytomspunna tidsperioder. Huvudattraktionen är Ragnfrids Saga, en 11 minuter lång Vikingafärd som bjuder in besökaren i en dramatiserad berättelse om en familjs liv på 900-talet. Dessutom presenteras en utställningsdel där en vikingaman skapats i naturlig storlek, med hjälp av DNA från skelett bevarat på Sigtuna Museum. Bland annat vet man att han var rödlätt, troligtvis med blå ögon, 179 centimeter lång och mellan 45 och 60 år. Vikingar har blivit ett signum för nordisk historia världen över. Och även om intresset är stort är ofta kunskapen begränsad, både bland turister och på hemmaplan. Målet för Vikingaliv är att bli ett kunskapsnav för allt som rör epoken och att visa detta på ett spännande och intressant sätt.
Öppettider och priser:
29 april 2017. Kl: 10:00 – 20:00
Entré vuxna 190 kronor, 120 kronor för barn 7-15 år. Barn under 7 år fri entré. Vikingafärden Ragnfrids Saga rekommenderas från 7 år. Restaurangen på Vikingaliv kommer att drivas av Broms, som även finns på Karlavägen i Stockholm.
Djurgårdsvägen 48, Stockholm E-post:

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan

Djurgårdsvägen 48
Stockholm