Sveriges viktigaste filmfestival är tillbaka!

JORD- en filmfestival som kritiserar och inspirerar

Sveriges viktigaste filmfestival är tillbaka!

Foto; Emil Sergel

“JORD- en filmfestival för planeten” är en helkväll med dokumentärer som fokuserar på hållbar utveckling, klimat, natur och människan. Festivalens mål är att problematisera och inspirera genom årets prisbelönade och omtalade dokumentärer. Bland annat visas Anote´s Ark, som handlar om kampen för önationen Kiribatis kamp för överlevnad när landet sjunker under havsnivån. En annan höjdare blir ”Wild then Wild” som tog fyra år att göra och handlar om problematiken med skogsbränder- en väldigt aktuell fråga.

Festivalen är en helkväll med totalt fyra filmer och årets festivalstopp är

6 november på Retuna i Eskilstuna
7 november på Bio Rio i Stockholm
8 november på Bio Roy i Göteborg

Mer information om filmerna:

Anote´s Ark 77 min
Tänk om ditt land skulle sjunka? Önationen Kribati med sina 100 000 invånare riskerar att göra just det. Den avlägsna önationen är en av de första länderna att försvinna om havsnivån höjs. Filmen handlar om kampen för att rädda en nation med 4000 år av traditioner.

Water Warriors 22 min
En inspirerande dokumentär när folket tar saken i egna händer. Invånarna i New Brunswick i Kanada kämpar med näbbar och klor mot oljeföretaget SWN som försöker exploatera deras ”backyard”.

Wilder Than Wild 57 min
Dokumentären tog fyra år att göra och handlar om skogsbränder. Det är en resa som handlar om några av de värsta skogsbränderna i amerikansk historia och undersöker orsakerna till bränderna och hur vi kan stoppa framtida skogsbränder.

The Botanist 20 min
Efter Sovjetunionens fall så drabbades Pamirregionen i Tadjikistan av svält. Filmen följer Raïmberdis kamp för att hjälpa sin familj att överleva genom sin egenbyggda hydroelektriska station.


Kontakt
Årets festivalhemsida med mer information samt biljetter & E-post; Se nedan ..

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan