Sydafrika till Kenya, ultimata overlandresan!

Följ med på safari, sol och bad, adrenalinstinna äventyr och spännande möten!

Sydafrika till Kenya, ultimata overlandresan!

Foto; Alla bilder; Rosa Bussarna

Längtar du efter spännande upplevelser är det här äventyrsresan för dig. Vi åker på safari i Masai Mara, snorklar på Zanzibar, korsar kontinenten och avslutar i vackra Kapstaden. Följ med på safari, sol och bad, adrenalinstinna äventyr och spännande möten.

Vecka 1

Vi lämnar Sverige med destination Nairobi, Kenya. Här finns det möjlighet att göra ett besök till ett barnhem i Kibera utanför Nairobi (har du saker du vill skänka till barnhemmet, kontakta oss för mer information). Äventyret fortsätter sedan med safari i Masai Mara nationalpark. Vi bor på en enkel campinglodge och gör dagsturer ut till parken. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five. Dagarna i vildmarken följs av en natt i den pulserande storstaden Nairobi innan nästa vildmarksäventyr tar vid.

Vecka 2

Strax utanför Arusha i Tanzania hittar vi ett av naturens under, Ngorongorokratern. Vi erbjuder en safaritur (ingår ej) i den fantastiska miljön nere i kratern innan vi lämnar vildmarken och åker vidare. På vägen får vi förhoppningsvis se en skymt av Kilimanjaro. I Dar es Salaam lämnar vi bussarna för att ta båten till kryddön Zanzibar för några sköna dagar med sol och bad. Vi kommer bo i Stone Town, Zanzibars huvudstad och där har vi gott om tid till att utforska staden och dess labyrintliknande gränder. Här kan vi gå på stadsvandring, åka på krydd- och frukttur (ingår ej) eller njuta av solnedgången från terrassen på Africa House Hotel. Övistelsen avslutas med några dagar på kritvita stränder och i turkost vatten.

Vecka 3

Tillbaka på fastlandet kliver vi på bussarna och kör söderut i Tanzania. På vägen kör vi genom Mikumi nationalpark och tittar på de spännande djurarter som lever där. Vi passerar gränsen till Malawi, färdas vidare längs med Malawisjön och stannar till i Chitimba. En populär aktivitet här är vandringen från campingen upp till Livingstonia där vi bjuds på en fantastisk utsikt.

Vecka 4

Resan fortsätter mot Malawisjöns sydspets och sedan västerut till Malawis huvudstad Lilongwe. Här kan vi passa på att shoppa lite innan vi drar vidare och korsar ytterligare en landsgräns då vi äntrar Zambia som vi mer eller mindre transiterar. Vi stannar för natten i Chipata, varefter färden fortsätter genom det gröna landskapet till Zambias huvudstad Lusaka.

Vecka 5

Bron över Zambezifloden tar oss till nästa land, Zimbabwe, och de spektakulära Victoriafallen. Här stannar vi i några dagar för att uppleva de fantastiska vattenfallen. De som vill utmana sig själva kan exempelvis forsränna nerför Zambezifloden eller testa bungyjumping med Victoriafallen i bakgrunden. Vi fortsätter sedan in i Botswana. Vårt mål är Maun och Okavangodeltat, ett av världens största inlandsdeltan.

Vi når Namibia och karavanen tar oss via Capriviremsan till Rundu som ligger på gränsen till Angola och sedan vidare till Etosha nationalpark. Här väntar några spännande safaridagar och ytterligare en chans att se de afrikanska djuren i sina rätta element. Vi fortsätter färden genom Namiböknen på vår väg till kuststaden Swakopmund.

Vecka 7

Vi stannar några dagar i Swakopmund där du kan prova på sandboarding, hajfiske, fyrhjulsåkning eller fallskärmshoppning över öknen. Bussarna tar oss sedan ut i Namib Naukluft nationalpark, ett ökenområde med några av världens högsta sanddyner. Gryningen i detta landskap är en sagolik upplevelse.

Vecka 8 & 9

Vi stannar för att bada i Orange River, gränsfloden mellan Namibia och Sydafrika innan vi styr kosan söderut mot en vingård. Vägen till Kapstaden går sedan via valstaden Hermanus och Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas. I Kapstaden finns det massa saker att hitta på. Vi kan besöka Taffelberget, kåkstäderna utanför staden eller en massa roliga marknader. De som vill shoppa kan passa på att besöka Waterfront, Kapstadens modernaste och största shopping- och krogområde. Vill du hellre ha en adrenalinkick, prova gärna på den uppskattade vithajsdykningen. Slutligen gör vi ett besök till Godahoppsudden innan vi säger hejdå och hoppar på flyget hem till Sverige. Resan går att dela upp i etapper.

HittaUpplevelse.se i samarbete med Rosa Bussarna

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


[contact-form-7 404 "Not Found"]

kartan