Tallinn är Europas kulturhuvudstad 2011

Tallinn är Europas kulturhuvudstad 2011

Estland är en fantastisk plats med vacker natur och en färgstark historia.

Tallinn är Estlands huvudstad och under 2011 kommer staden också bli Europas kulturhuvudstad.


The city wall of Tallinn, Foto: Jaak Nilson

Som kulturhuvudstad 2011 kommer Tallinn gästas av internationella arrangemang och händelser.


A concert in Leigo, Foto: Jarek Jõepera

Staden kommer föra kultur och människor närmare varandra.


Tartu Vanemuine Theater, Foto: Toomas Tuul

Historiskt sett är staden en knutpunkt nära havet. Det är en plats där väst möter öst, där Nordisk och Central Europeisk-kultur möts. Gamla Stan i Tallinn kan stoltsera med att finnas med på UNESCO´s världsarvslista. Staden har en storslagen sångfestival-tradition där det Estländska folket sjunger om sin kärlek till musiken och om sin frihet.

Naturen i Estland är ren och finns direkt runt hörnet …..


Foto: Arne Ader

….endast 15 minuters körning från Tallinns centrum och du kan vara i en tät tallskog eller på en sandstrand. Strandlivet och simning är mycket populära, särskilt på sommaren när många människor flyttar till Pärnu, Estlands sommarhuvudstad eller till mindre platser på norra och västra kust. Havet är i allmänhet mycket långgrund och passar utmärkt för familjer.


Foto: Sven Zacek

Med en vacker lång kustlinje och över 1500 öar kan man föreställa sig att det finns mycket vatten runtom, och där det finns vatten, där kan man hitta folk som har kul med vattensport i Estland.


Båtrally i Voru County, Foto: Jaak Nilson

2000 floder och vattendrag ger gott om rafting och kanot och seglings möjligheter och det är populärt att paddla kanot i en av Estlands fem nationalparker eller runt öarna.


Canoe in Soomaa, Foto: Jarek Jõepera

Mat & Dryck
Nuförtiden har estniskt gourmet-kök utvecklats i internationellt sammanhang till modern crossover. Prova traditionella estniska maträtter när du är här, till exempel Silgusoust (skarpsill med bacon och grädde), Mulgikapsas (fläsk med surkål och potatis), Verivorst (blodkorv), sült (sylta) och suitsulõhe (rökt lax). Kissell (en slags kräm gjord av bär och sötmjölk), rabarberpaj och kama är några av de mest populära traditionella efterrätterna.


Olde Hansa restaurant, Foto: Toomas Tuul

Evenemang
13-14 augusti äger årets största motorsportshändelse rum i Kiviõli askbergs motorsportanläggning – Kiviõli Motorfestival med motocrossförare från 15 länder. Det är ett varierande familjeevenemang med en VM-etapp för crosscyklar med sidovagn, en tävlingsshow i bergstigning, en nattävling i supercross för solocyklar, uppträdanden av rockgrupperna Nevesis och Smilers, underhållande aktiviteter för barn och mycket annat spännande.


Foto: Graham Mitchell

För barnfamiljer finns det mycket att se och göra i Estland. Man kan till exempel besöka bondgårdar och följa arbete på gården…


Children watching how a farmer is working in a farm, Foto: Jaak Nilson

Se alla djuren på gården…


Foto: Andrus Teemant

Eller beundra pumpor i alla de storlekar! 🙂


Foto: Margus Johanson

Läs mer på http://www.visitestonia.com/sv

KARTA

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land