Tanzaniasafari med Zanzibar

Möt Tanzanias fantastiska natur, människor och kultur!

Tanzaniasafari med Zanzibar

Safari i Tanzanias världsberömda parker, Serengeti & Ngorongorokratern, med sol & bad på Zanzibar

Följ med på safari I Tanzanias världsberömda nationalparker och möt samtidigt Tanzanias fantastiska människor och kultur. Resan startar med en dagsutflykt till Ngiresi Village. Ngiresi ger er en inblick i livet i Tanzania idag. Ni vandrar sakta genom byn (egentlige flera sammanväxta byar) tillsammans med er guide. Er guide känner nästan alla vid namn och många kommer fram för att prata. Ni får se livet, naturen, växterna och träffa människorna. Vandringen avslutas med lunch och bad i ett vattenfall för den som vill.

Dagen efter besöket i Ngiresi åker ni ut på safari. Ni startar er safari i Lake Manyara där det finns fler elefanter per kvadratkilometer än någon annanstans i världen. Elefanterna är trygga i parken och därför inte rädda och de kommer ofta nära jeeparna.

Från Lake Manyara går er färd vidare till den majestätiska Ngorongorokratern känd för dramatiska vyer, lejonhannar med svart man och ensamma gamla elefanthannar med enorma betar.

Från Ngorongorokratern går färden ut på Serengeti till synes ändlösa savann. Här finns fler stora däggdjur än någon annanstans på jorden. I Serengeti har ni goda chanser att se mängder av djur, som exempelvis, lejon, leopard, hyena, gepard, schakal, elefant, dik dik, impala, koantilop, klippspringare, Thomsons gasell, Grants gasell, buffel, gnu, zebra, giraff, elefant, topi, struts, babian, krokodil, flodhäst, grön markatta och många fler.

Efter en intensiv safari på dammiga vägar väntar en veckas avkoppling på korallvita stränder på Zanzibar. Sand mellan tärna och en ljum bris i håret, Zanzibar är drömmen om ett tropiskt paradis. Njut av tillvaron och låt alla intryck från er safari sjunka in.

African Tours & Safaris är en av de första researrangörerna i Sverige att klimatkompensera för alla våra kunders resor till 100%.
Läs mer HÄR!

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Fabriksgatan 13
    41250 Göteborg