Tre Kronor af Stockholm!

Tre Kronor af Stockholm!

Tre Kronor – en unik brigg
Ett fartyg som byggs rätt och underhålls väl kan segla i 100 år. De fartyg vi ser idag vid våra kajer byggdes kring förra sekelskiftet och har i de flesta fall genomgått omfattande renoveringar. Detta har gett oss ingående kunskaper om hur traditionella träfartyg är konstruerade. Det är bland annat de erfarenheterna vi nu omsätter i briggen Tre Kronor.


Låringsljus, Fotograf/Källa:Anton Stenros

Briggen Tre Kronor af Stockholm byggs av kunniga yrkesmän och -kvinnor, och under hela byggtiden har vi samarbetat med Stockholms Hantverksförening kring en lärlingsverksamhet där hantverksskickliga ungdomar erbjudits möjlighet att lära sig traditionellt skeppstimmermanskap, svets och smide samt riggaryrket.


Briggen Tre Kronor på öppet hav, Fotograf/Källa:Tobias Österberg

Kolskjulet
Kolskjulet är Briggen Tre Kronors nya konferenskolal och mötesplats för medlemmar och sponsorer. Lokalen är fullt utrustad för konferenser med upp till 80 personer. I den östra delen inryms även en rigg och rustingsverkstad för underhåll av fartyget.


Kolskjulet, Foto: Sture Haglund

Hyr hela fartyget för en unik upplevelse!
Det är en mäktig upplevelse att tillsammans manövrera ett fartyg på trehundrafemtio ton enbart med hjälp av vinden och den egna handkraften. Här får du möjlighet att bjuda medarbetare och kunder på en äkta upplevelse ombord på Tre Kronor af Stockholm!


Foto/Källa: Carolina de la Fé

Vi sätter en ära i att verkligen segla och att ge så många som möjligt chansen att få vara med. Därför arbetar vi aktivt med att få med så många som möjligt och besättningen tar sig tid att visa och instruera och se till så att så alla som vill får möjlighet att delta i seglingen.

Publika seglingar
Vi genomför också publika halvdagsseglingar i form av lunch och middagskryssningar där grupper och enskilda har möjlighet att boka biljetter.

Örn- och sälsafari i ytterskärgården med Briggen Tre Kronor. I oktober och november, när fritidsbåtarna vilar på land och vi har hela skärgården för oss själva, seglar Tre Kronor af Stockholm i havsbandet på spaning efter säl och havsörn. Med ombord finns guide som berättar om skärgården, dess historia och djurliv.

Kontakt
Kolskjulet, Kastellholmen, Örlogsvägen 11, 111 49 Stockholm
E-post: info@briggentrekronor.se
Telefon: 08-586 224 00, 545 024 10
Fax: 08-545 024 11
Hemsida; http://www.briggentrekronor.se

KARTA

[mappress mapid=”389″]