Treehotel i Harads, en unik boendeupplevelse!

Ett rum som egentligen bara är synligt för fåglarna, måste väl möta människornas behov av att komma nära naturen

Treehotel i Harads, en unik boendeupplevelse!

Spegelkuben © Foto: Treehotel

Vi erbjuder en unik boendeupplevelse i vår vackra natur. Som gäst hos oss på Treehotel upplever du vindens sus bland trädkronorna, skogens doft i markerna, fåglarnas sång när morgonen gryr, genom att bara vara. Treehotel i Harads är en spännande boendeupplevelse och ett unikt samarbete mellan några av Skandinaviens främsta designers och arkitekter. Allt för att ett så unikt och lekfullt boendekoncept som möjligt kan skapas.

Rum – Spegelkuben
”Ett rum som egentligen bara är synligt för fåglarna, måste väl möta människornas behov av att komma nära naturen.”
Spegelkuben, ska möta ett ökade intresse för äventyr och ekoturism. Rummet, 4x4x4 meter, är ett gömställe bland träden, kamouflerat av spegelväggar som reflekterar sin omgivning. För att inte fåglar ska flyga in i rummet läggs en infraröd film in i glaset. Färgen är osynlig för människan men synlig för fåglarna. ”Spegelkubens” interiör erbjuder ett utmärkt boende för två personer med en dubbelsäng, toalett, sällskapsrum och en takterrass. En 12 meter lång bro leder upp till Spegelkuben.

“Naturen föder liv”
Treehotel i Harads är en plats där naturen, ekologiska värden, komfort och modern design kombineras till ett spännande äventyr. Naturen föder liv. Som rekreation är just närheten till natur och vildmark oslagbar. Konceptet föddes ur frågeställningen: Varför inte skapa ett hotell som ger människor chansen att uppleva naturen, bland trädtopparna, samtidigt som de upplever en unikt designad hotellupplevelse?

Inspirationen till Treehotel
Inspirationen kommer från Jonas Selberg Augustsens film ”Trädälskaren”. En film om tre män som får nog av staden och åker till Harads för att bygga en träkoja och filosofera över de stora frågorna.  I vår tid av urban rotlöshet blir Trädet en symbol för en plats som alltid finns där, en plats vi alltid kan återvända till.

Trädet – Livskraft och uråldrig visdom!
Trädet har alltid haft en central roll i hela mänsklighetens historia, oavsett vilken livsåskådning man säger sig tillhöra och oavsett vilken politisk ådra som pumpar i ens blod står trädet alltid där som en påminnelse om livskraft och uråldrig visdom”.

Unik boeendeupplevelse
Treehotel i Harads ger dig en upplevelse av detta, bara genom sin unika boendeupplevelse. Som gäst upplever du vindens sus bland trädkronorna, skogens doft i markerna, fåglarnas sång när morgonen gryr, genom att bara vara. Under sommaren har du nästan obegränsat med tid att utforska naturen, tack vare våra ljusa sommarmånader. Här finns vildmark och terräng för både aktiva och fartfyllda äventyr, såväl som undanskymda platser där du bara kan “vara”. Under sommaren och hösten finns möjligheter till aktion som cykling, vandring och terränglöpning. Luleälven är en tummelplats för dig som gillar kajak- eller kanotpaddling. Den svenska allemansrätten ger dig miltals med möjligheter att utforska en vildmark full av vilda djur och spännande växter. Miljön runt Harads ger dig möjligheter att sjösätta din äventyrslust.

Kontakt:
Telefon +46 928 104 03
E-post, Webbplats, Bokning; Se nedan.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land