Trysilfjället

Trysilfjället

Trysilfjället är Norges största och mest besökta skidort där allt finns samlat. Parken i Trysil har flera gånger blivit utsedd till Norges bästa och med hela 66 pistade nedfarter att välja bland finns det mycket att uppleva i Trysil, där en veckas skidsemester bjuder på stor variation. Tillsammans med den höga standarden och valmöjligheterna på restauranger och boende, där det mesta av övernattningserbjudandet är ski in-ski out, erbjuder Trysil en skidupplevelse som hela familjen längtar tillbaka till.


Trysli – Stugby: Fotograf/Källa:Utefoto

– Vår största nyhet för året är öppningen av det nya fantastiska hotellet i Fageråsen som står färdigt i december. Park Inn Trysil Mountain Resort har ett mycket bra läge och rymmer allt det du behöver för en lyckad skidsemester. Hotellet har en blandning av hotellrum och familjevänliga lägenheter med komplett kök och möjligheter till självhushåll. Inför säsongen har vi även satsat ytterligare på våra barnområden och vi är övertygade om att våra yngsta gäster kommer uppleva mycket roligt hos oss under semestern, säger Helge Bonden, Destinationschef SkiStar Trysil.


Trysil, Skidskola, Fotograf/Källa:Ola Matsson

Skidskolan
Skidskolan i Trysil erbjuder kurser för både erfarna skidåkare och nybörjare. Här kan man välja bland gruppkurser för olika åldersgrupper och nivåer eller privatundervisning med en av skidskolans specialutbildade skidlärare. Under säsongen jobbar cirka 100 skidlärare i skidskolan och lärarna talar flera språk.

Trysil växer med ett nytt stort hotell

I december 2011 slås dörrarna upp för ett nytt stort hotell i Fageråsen, Park Inn Trysil Mountain Resort. Hotellet ligger högt, 800 m ö.h, och centralt med de bästa ski in-ski out-förutsättningarna man kan tänka sig. Detta kommer såklart glädja de många svenskar som varje år besöker Trysil, oavsett om man reser med familjen eller med kollegor på konferens. På hotellet finns allt man kan önska vad gäller SPA, restauranger, nöje, och konferensmöjligheter. Under säsongen kommer det vara mycket aktiviteter på hotellet för både stora och små.


Trysil – Park Inn Trysil Mountain Resort 1: Fotograf/Källa:Park Inn Trysil Mountain Resort

Park Inn Trysil Mountain Resort har 196 hotellrum och 173 lägenheter, vilket innebär en ökning med nästan 1000 bäddar i Trysil.

Trysil lockar många barnfamiljer

De senaste åren har Trysil satsat mycket på att bygga ut barnområdena i backarna och sett till att det alltid finns roliga saker att hitta på för de små. Skid- och snowboardåkning i park har blivit allt mer populärt och redan under förra säsongen öppnade Trysil en ny grön (lätt) park intill barnområdet Eventyr med små hopp och enkla rails. Parken är en bra start för de som aldrig har testat parkåkning tidigare.


Trysil – Hytte: Fotograf/Källa:Utefoto

Nytt för 2011/12 är en stor utbyggnad av barnområdet på Høyfjellssenteret i Fageråsen med bland annat en grön park i barnområdet. Dessutom har värmestugan renoverats och fått en toalett. Hit åker barnen ofta för att hälsa på Smottene, Trysils härliga maskotar i Gammelgård. Nu kan de glädjas åt nya stationer med figurer och en ny karusell att åka i.

Mer om Trysil
I Trysil kan hela familjen ta samma lift upp till toppen och välja olika nedfarter efter kunskapsnivå där enkla och mer krävande backar ligger sida vid sida. Tre innehållsrika barnområden, flera värmestugor och goda servicefaciliteter gör det enkelt att vara på skidsemester i Trysil med små och stora barn.

Tidig säsongsöppning och unik snögaranti
Säsongen startar tidigt i Trysil. Redan till den 29 oktober planeras öppningen och säsongen pågår ända fram till den 1 maj. Snö är aldrig några problem i Trysilfjället. Om nödvändigt kan Nordens största och mest avancerade snöproduktionssystem hjälpa naturen lite på vägen. Från oktober till maj görs allt för att gästerna ska få perfekt snö under sina skidor. Trysil har en unik snögaranti som garanterar gästerna snö – eller pengarna tillbaka. Snögarantin gäller för både övernattning, SkiPass, skidhyra och skidskola.


Trysil – Nysnö, Fotograf/Källa:Ola Matsson

Snögaranti 1: Från 15 november till 8 december garanterar Trysil att minst 8 km nedfarter är öppna och 620 meters fallhöjd uppnås. Samma garanti gäller också perioden 23 april till 1 maj.

Snögaranti 2: Från 9 december till 22 april garanterar Trysil att minst 20 kilometer nedfarter är öppna och 620 meters fallhöjd uppnås. Det garanteras också att gästen kan röra sig mellan Trysils Høyfjellssenter och Trysil Turistcenter med skidorna på.

Samtliga nedfarter pistas varje natt och det läggs mycket arbete på att ge gästerna så goda skidförhållanden som möjligt. Backarna är breda och barnbackarna planar ut i slutet. De svarta backarna i Høgegga bjuder på utmaningar för goda skidåkare. Här körs bland annat Europacupen i alpin skidåkning, i tillägg till att skidgrupper och landslag tränar här under vintern.


Trysli – Skidåkning: Fotograf/Källa:Utefoto

Värmestugor och grillhus
I början av förra säsongen byggdes en ny, stor värmestuga på 250 kvm vid Trysil Turistsenter i källaren på Välkomstsenteret. Dessutom byggdes två stora grillhus vid Eventyr och Skihytta. Grillhusen har flera grillar och plats till ca 25 personer. Trysil erbjuder totalt 4 värmestugor och 6 grillhus där gästerna kan njuta av medhavd mat och dricka.

Aktiviteter och evenemang säsongen 2011/12
Trysil har ett eget veckoprogram med aktiviteter som sker varje vecka under vintersäsongen. Veckoprogrammet startar vecka 52 och pågår fram till vecka 16. Många av aktiviteterna är gratis för gästerna och på programmet hittar du till exempel fackelskidåkning, kvällsåkning och aktiviteter för barn. För fullständig evenemangskalender, besök www.skistar.com/trysil.

Fakta om Trysil
Trysil ligger i Hedmark län, nordost om Oslo och bara 3 mil från gränsen till Sverige. Trysil är Norges största och en av Skandinaviens mest välbesökta alpindestinationer. Trysil ligger ca 47 mil från Stockholm och ca 21 mil från Oslo.

Liftar, 31 st:

6 stolliftar

17 släpliftar

8 barnliftar

Nedfarter, 66 st:

21 gröna (mycket lätt)

17 blåa (lätt)

17 röda (medelsvår)

11 svarta (svår)

Liftkapacitet: Ca 35 200 pers/timme

Elbelysning: 7 pister

Längsta nedfart: 5,4 km

Total längd preparerade pister: Ca 71 km (22 500 kvm preparerad yta)

Preparerade längdspår: Ca 100 km varav 3 km elbelyst

Maximal fallhöjd liftar: 685 m

Maximal åkbar fallhöjd: 685 m

Högsta preparerade åkhöjd: 1 100 m ö.h.

Snögaranti: Från 15 november till 1 maj, se mer om snögaranti i tidigare avsnitt

Antal barnområden: 3 st samt 9 barnliftar. Barnklubben “Smotteklubben” med många aktiviteter?och ”Smottepark”

Nedfarter med snöproduktion: 27 km

Terrängparker: 4 st

Antal bäddar: 11 500 förmedlingsbara bäddar, SkiStar Trysil

Antal besökare: Säsongen 2010/11 hade SkiStar Trysil 777 000 skiddagar

Matställen som är öppna under dagtid: 31 st

Barer & nattklubbar: 13 barer & 3 nattklubbar

Exempel på övriga aktiviteter: Hundsläde, häst och släde, bowling, bio, SPA, äventyrsbad med vågmaskin

Läs mer på hemsidan; http://www.skistar.com/no/trysil/

 

Tags: familjesemester, barnsemester, skistar, trysil, skidsemester, skidåkning, upplevelser

KARTA

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land