Tusen sidor av Abruzzo, Italien

Tusen sidor av Abruzzo, Italien

I hjärtat av Italien, mellan Apenninernas toppar och det Adriatiska havet, öppnar sig ett grönt och mäktigt landskap, med klippor, berg, högland, skogar och slätter.

Eremo_di_S_Onofrio
Bilden; Eremo di S.Onofrio

Detta är den italienska regionen Abruzzo som har över 30 Naturreservat, 3 nationalparker och en stor regional park. Abruzzo utmärker sig för att vara den grönaste regionen i Europa.

Castello_di_Roccascalegna
Bilden; Castello di Roccascalegna.

Hela 37% av territoriet är ligger i ett skyddat område, så mycket att regionen har definierats som ett ”permanent museum i det fria”, när det gäller historien om miljön och landskapet.

Abruzzo är en riktig guldgruva för älskare av utflykter, vandring, mountainbike-turer, klättring och friluftsliv!

viletta400
Bilden; Villetta Barrea

Sammanfattningsvis är det en region för dem som vill engagera sig i aktiv turism och sport utan avstå från skönhet och kultur i hjärtat av medelhavet.

punta640
Bilden; Punta Penna Vasto

De olika landskapen i denna region täcker in allt från vida platåer utspridda med bosättningar och slottsruiner, de snötäckta bergstopparna i Gran Sasso, Majella bergets karga skrovlighet, till mjuka kullar, dalgångar och floder.

Tack vare rikedomen på landskap och miljöer har det skapats ett stort antal olika medel för att uppskatta denna region:

Vandring, klättring, hängflygning, skärmflygning, kanot, ridning och segling är bara några av de möjligheter som finns för dem som kommer hit för att upptäcka denna fantastiska region.

castello
Bilden; Castello di Roccascalegna

Hundratals kilometer med skidbackar gör Abruzzo den perfekta destinationen för turism och vintersport, som kombinerar extrem vintersport med klassisk skidåkning.

vinter
Bilden; Gamberale

Att bidra till den magiska atmosfären gör de många små byarna med dess antika historia och de vackra slotten som klättrar längs de snöklädda bergsväggarna. Abruzzo har en närmast sagolik miljö som skapar en mystisk atmosfär.

Abruzzo Turism har åtagit sig att välkomna sina besökare genom marknadsföring online som utbreder sig i Italien och utomlands genom de viktigaste sociala nätverken, såsom Facebook, Twitter, Google+ och Pinterest. Detta för att skapa en alltmer interaktiv och dynamisk upplevelse och för att kunna presentera vår älskade region på bästa sätt.

Följ oss! 

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Besök-Abruzzo/288996811216552

Twitter: https://twitter.com/visitabruzzo_se

Hemsida; www.visitabruzzo.se