Unik äventyrsresa från Ecuador till Brasilien med Rosa Bussarna

Äventyrsresa från Ecuador till Brasilien med Inkaleden, saltöknen, Amazonas, Iguazufallen och Rio de

Unik äventyrsresa från Ecuador till Brasilien med Rosa Bussarna

Missa inte Rosa Bussarnas storslagna res som börjar i Ecuadors huvudstad Quito. Ta gärna en tur med linbanan upp på berget Pichincha (4 100 m.ö.h.) för en fantastisk utsikt över staden. Quito ligger bara någon mil från ekvatorn. Att stå med ena foten på norra och andra på södra halvklotet är en speciell känsla. Nästa anhalt blir Otavalo som är känd för sin indianmarknad. Färden går sedan vidare längs vulkanernas väg till Baños och där finns det möjlighet att göra en vandring upp på vulkanen Tungurahua. De som vill kan även forsränna, cykla, rida eller åka på en djungeltur i Amazonas, med eller utan övernattning, innan vi fortsätter vidare nerför Anderna till Peru. Vi stannar till vid den härliga sandstranden utanför Tumbes för sol och bad. I Huanchaco finns det möjlighet till surfing och här kan du även besöka en av världens största lerstäder, Chan Chan.

Färden går vidare längs Stillahavskusten till Perus huvudstad Lima. Här kan vi bl. a. besöka katedralen där erövraren Pizarros grav finns. Vi fortsätter utmed kusten till Paracas. I det kalla vattnet finns det ett oerhört rikt djurliv och vi har möjlighet att följa med på en båttur ut till Ballestasöarna, där vi kan se flockar av sjölejon, pingviner och miljontals havsfåglar. Efter detta väntar staden Ica och här kan vi roa oss med sandboarding på de stora sanddynerna. Vi fortsätter till Nazca och där finns det möjlighet att göra en flygtur över de märkliga Nazcalinjerna innan det bär av på slingrande, smala vägar uppför Andernas väldiga bergsmassiv mot inkarikets huvudstad Cuzco.

En av resans stora upplevelser blir vandringen på Inkaleden (ett annat alternativ är att ta tåget eller cykla och vandra längs Inca Jungle Trail till Machu Picchu). Efter några dagars vandring anländer vi till Machu Picchu via Solporten och vi möts här av en nästan helt intakt inkastad. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse. Den som inte vill vandra väljer i stället att åka tåg till Machu Picchu och får njuta av en hisnande vacker utsikt från tågfönstret. Efter rundvandring i Machu Picchu väntar varma källor och mysiga restauranger i Aguas Caliente. Tåget tar oss sedan tillbaka till Cuzco.

Resan fortsätter till Puno vid Titicacasjön. Sjön ligger 3 812 m.ö.h. och är världens högst belägna segelbara insjö. Vi åker ut på sjön för att besöka uroindianerna, som lever ute på flytande öar av tortorasäv, innan vi passerar gränsen till Bolivia och Copacabana. Härifrån har vi möjlighet att åka ut på sjön till den för aymaraindianerna heliga Solön. Vi fortsätter till La Paz där vi kan besöka Måndalen, shamanernas marknad och den modige får möjlighet att åka på en häftig cykeltur på Dödens väg.

Vårt nästa mål blir till den enorma saltöknen Salar de Uyuni. Härifrån fortsätter vi mot Potosí där vi bland annat kan besöka silvergruvan som staden är känd för. Vi passerar gränsen till Argentina, lämnar de höga höjderna och åker vidare ner mot staden Salta och ett varmare klimat. Här finns det möjlighet att prova på många spännande extremsportaktiviteter, bland annat forsränning.

Färden går neråt genom det stäppliknande Chacoområdet på vår väg mot Paraguay och vi stannar till i huvudstaden Asunción. Efter det tar vi oss till Brasilien och Iguaçufallen. Här vräker Paranáfloden ner sina vattenmassor och bildar ett av jordens mäktigaste vattenfall, omgiven av regnskog och med ett fantastiskt växt- och djurliv. Man kan också göra en avstickare in i Argentina och titta på fallen därifrån.

Vi åker vidare till den lilla hamnstaden Paraty och här kan du följa med på en båtutflykt ut i den tropiska skärgården. Till sist når vi slutmålet Rio de Janeiro. Ta linbanan upp till Sockertoppen för att njuta av utsikten och fortsätt sedan upp på Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn. Sola och bada på de berömda stränderna Leme, Copacabana eller Ipanema och avsluta resan med dans på pulserande samba- och salsaklubbar innan vi tar flyget tillbaka till Sverige.

Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt via Rosa Bussarnas hemsida, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka dig mindre än sex månader innan så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 300 kr inte gäller för något av dem.
Viktig information för dig som ska gå Inkaleden, Inca Jungle Trail eller åka tåg till Machu Picchu. Det pass du reser på måste vara giltigt minst 6 månader efter att du beräknas komma hem från resan. Inkaledstillståndet bokas på det passet som du hade när du bokade resan. Om du av någon anledning byter pass måste du kontakta oss omedelbart. Byter du pass kan/blir du bli nekad att gå Inkaleden eller åka tåg till Machu Picchu.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    RIo
    101 Brasilien