Upplev Åbergs Museum – Sveriges roligaste museum!

Museet visar en av världens fem främsta samlingar av Disney-föremål

Upplev Åbergs Museum – Sveriges roligaste museum!

Bildsliden. Foto; Åbergs Museum

Vad kan du uppleva på vårt museum? Jo, en fantastisk serie- och konstsamling samt en av världens fem främsta samlingar av Disney-föremål. Här hittar ni även världens minsta och enda Stig-Helmermuseum med foton, rekvisita och kläder från filmerna om den gänglige nörden Stig-Helmer. För barnen finns Trazans djungelkoja i tre våningar. Ute har ni en fantastisk lekplats. Det finns naturligtvis även en butik och en restaurang. Så gör en lajbans utflykt och besök Åbergs Museum. Vi skryter med att det är Sveriges roligaste museum. Ni kan läggar era dagkonferenser hos oss.

Leksakssamlingen
Museet visar en av världens främsta samlingar av Disney-föremål. Det är leksaker, porslin, klockor, böcker, sparbössor, you name it… Samlingen består huvudsakligen av föremål från 1928-1938. Här kan du bland mycket annat se en animationsteckning med Musse från ”Steamboat Willie” från 1928, som är världens första animerade ljudfilm.

Trazankojan
Är det så att du har barn med dig, så är vi säkra på att de redan har kilat in i våran tre-våningars Trazankoja till höger om entrén. Där finns mycket kojigt att titta på, bananrutschkana, kuliga djur och Hemliga Arnes laboratorium. Man kan rita eller sitta i ett mysigt hörn och titta på Trazan & Banarne.

Entrébiljetten inkluderar besök i kojan och här kan barnen leka under vuxnas uppsikt.

Barnkalas
Barnkalas hos oss blir något alldeles extra! Födelsedagsbarnet blir ordentligt firat med present från muséet samt tårta (djungelmums) med ljus, fina stora Åbergs-ballonger samt tigerklubbor till alla barn. Vill man dela ut godispåsar går det bra vid kalasets slut efter ca 2 timmar. Efter firande och fika i restaurangen blir det lek i Trazankojan och frågesport i konsthallen. Du kan även komplettera din kalas med vår kramgoa maskot: kossan Diasy Pciosso som kan bli din kalasvärd.

Pris:
155 kronor per barn (max 20 barn)
Daisy som kalasvärd: 700 kronor inkl. moms.

Guidning
Vi kan erbjuda guidning för grupper på svenska, engelska och finska. Måste förbokas. Missa inte våra fria guidningar för privatpersoner, söndagar kl 14.00. Ni betalar endast entré.

Öppettider:
mån-sön 11-16.
Boka genom att skicka oss ett mail till info@abergsmuseum.se eller tel 08-4110040

För Företag
Vi har en alldeles underbar miljö för er företagsfest eller era kundaktiviteter. Ni kan ”konstferera” i kreativ miljö i vår möteslokal i anslutning till museet. Fika och lunch äts i vår trevliga restaurang. Ni väljer till besök på museet med guide om ni önskar. Vi kan ordna underhållning efter era önskemål och den fantastiska maten lagar vi på plats, antingen bordsservering eller buffé. Kontakta oss för mer information.

Åbergs Shop
Du kan även handla på nätet i Åbergs Shop! Där hittar du massor av saker ur Lasse Åbergs produktion som t ex Suntript-shirts och SOS-strumpor.

Välkomna till Åbergs Museum
VD Carina Åberg

Hemsida, bokning & E-post; Se nedan…

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan

Kalmarvägen 10
74625 Bålsta