Upplev äventyret med Little Rock Lake Zipline

Kom svävande genom vildmarken i de djupa småländska skogen

Upplev äventyret med Little Rock Lake Zipline

På äventyrsanläggningen med tre ziplinebanor i varierande svårighetsgrad har ännu en attraktion öppnats. Hängbron är 24 meter lång och 17 meter över marken.
Fotograf; Peter Szabo

Kom svävande genom vildmarken i de djupa småländska skogen, passera högt över tvärbranta klippor och hissnande raviner och njut av Kronoparkens mytomspunna natur högt bland trädkronorna, vi håller oss i och över träden på 10-52 meters höjd över marken. Vi hänger i en sele och far fram längs wire spänd mellan torn och träd i farter upp till 75 km/h Little Rock Lake AB har Sveriges första zipline designad av en av världens främsta specialister för att förmedla, underhålla, och inspirera deltagaren med över 3,3 kilometer sammanhängande bansystem. En fyra timmars tur består av 12 zipstationer genom vildmarksskog där ofta både älg, varg och vildsvin har sina tillhåll. Det finns tre turer och den första är mer familjevänlig och tar ca två timme och utformad för att hantera gäster från 5 år till 99 år.

Den andra turen är lite tuffare och är en lite drygt två timmars tur för den mer adrenalinhungrige. Den tredje turen är ett fyra timmars äventyr för den mest adrenalinhungrige. Oavsett om du är intresserad av att lära dig om det lokala faunan eller bara är äventyrslysten är Little Rock Lake zipline en anläggning du sent kommer att glömma. Kom svävande genom vildmarken i den djupa småländska skogen, passera högt över tvärbranta klippor och hissnande raviner och forsande bäckar. Våra unga kunniga guider leder dig högt bland träden och ser till att Du kommer tillbaka levande. Njut av Sågebäcksravinens mytomspunna omgivningar där väldiga stenblock finns i skogen, stenblock som sägs vara upplagda av människohand för kanske tusentals år sedan. Turen åtföljas alltid av två guider som känner till den lokala ekologin och kulturhistorian och guiderna kommer att leverera en oförglömlig upplevelse. Så oavsett om du är 5 eller 99 år,är en spännings sökare, naturälskare, eller bådadera, är vi säkra på att zipline turen kommer att bli en upplevelse du kan dela och berätta för många år framöver. Kom själv, kom med din familj, kom med dina vänner, kom med ditt företag, kom med många. Ziplinen är öppen året runt för grupp bokningar via vårt bokningssystem som Du finner på vår hemsida. Skulle Du komma som drop in gäst är det stor risk för att vi inte kan erbjuda något åk om anläggningen skulle vara fullbokad.

Äventyrsanläggningens namn: Little Rock Lake Zipline

Platsen namn: Royal Sawcreek Crownpark

Antal Zip Lines: 16

Totalt längd: 3370 meter

Maximal höjd: 52 meter

Beräknad toppfart: 75 km/h

Längsta banlängd 427 meter

Utsikt: 4 sjöar

Djur: Älg, rådjur, räv, varg, grävling, vildsvin, ekorre, mård, mink, vessla, hermelin, hare, gnagare, fågel, fisk, reptiler, fjärilar.

Mitt i Småland norr om Änghultasjön 2 km från riksväg 31 på vägen mellan Klavreström och Lindshammar.

Endast 40 minuter från Växjö, 3 timmar från Köpenhamn.

Kontakta oss
Telefon: 0470-542900
E-post, bokning, hemsida; Se nedan…

Vägbeskrivning:
Vi ligger efter riksväg 31 mellan Klavreström och Lindshammar och titta efter skyltning Bränderyd. Du finner oss två km väster om riksvägen in på denna grusväg mot Bränderyd. Var försiktig med att köra på GPS om du inte gillar grusvägar i småländsk ödebygd förstås.Vi är inte längre bort än 3,5 timmar från Köpenhamn, Från Göteborg är det 3 timmar och från Stockholm 4,5 timmar. Från Växjö Norremark är det 40 minuter.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land