Upplev Azorerna, Portugal!

Upplev Azorerna, Portugal!

Azorerna, denna oförstörda Nordatlantiska skärgård som med sina nio största öar är förbundna med färjetrafik på sommaren.

De är hem till gröna vulkaniska berg, varma mineralkällor, kullar med hortensia, vinodlingar, vitkalkade kuststäder och traditionella flamländska och moriska väderkvarnar.

São Miguel, den största ön, inkluderar Ponta Delgada, Azorerna största stad med vita sandstränder. Faial, som heter “den blå ön” för dess rika hortensior, har många grottor, grottor, kyrkor och museer, liksom den livliga Horta Marina, en populär mellanlandning för transatlantiska seglare.

Utforska Azorerna

Dykning
Dykning dag och natt, i sandiga, steniga eller blandade havsbottnar, i grottor eller vrak … i Azorerna finns nästan oändliga dykplatser och typer av dykning.
Det ger tillräckliga med dykställen från nybörjare till proffs, och äventyret kan börja med enkel snorkling för att i lugn och ro njuta av ett rikt marint liv i det kristallklara vattnet.

Se valar
Azorerna är för närvarande en av världens största valskyddsområden. Här kan man se mer än 20 olika typer av valar. Det är en imponerande siffra och motsvarar en tredjedel av det totala antalet existerande arter. Vi är i ett ekosystem med unika egenskaper. Med förekomsten av majestätiska valar och vänliga delfiner, blir den blå Atlanten ännu mer magisk och underbar!

Vandra på Azorerna
Passera Japanska cedrar, bokar och gamla vingårdar. Se de vulkaniska konerna som sträcker sig mot himlen. Caves avslöjar hemligheterna bakom uppkomsten av öarna. Sjöarna vilar i sovande vulkaner!

Vi höjer våra ögon för att se flyttfåglarna landa på gröna ängar för vila. Lederna slingrar sig genom varje ö i skärgården, avslöjar mysterier som dolts för tidigare vandrare.
Man vet aldrig vad som döljer sig bakom nästa  krön på vandringsleden…. 🙂

Det är hisnande klippor och flacka områden längs kusten (fajãs) som ger skydd och som erbjuder uppfriskande vattenfall. Detta är inte en dröm. Detta är Azorerna!

Andra aktiviteter
Azorernas terräng, den biologiska mångfalden och sjöförhållanden inbjuder dig att delta i flera aktiviteter. Det scenario som omsluter oss är perfekt för att utöva geocaching, en slags skattjakt med GPS, canyoning, ribbåtar och segling. Det är en verkligt befriande upplevelse att segla i det kristallklara blå vattnet.

Läs mer på; http://www.visitazores.com

KARTA

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land