Upplev björnexpedition i Alaska!

Björnarna i Hallo Bay har varit skyddade från jakt sedan långt tillbaka i tiden

Upplev björnexpedition i Alaska!

Katmai National Park ligger på Alaskas sydvästra kust. Området tillhör ett av de björntätaste i världen med cirka 2000-3000 björnar. Den rika laxtillgången bidrar till det stora björnbeståndet. Vid de bästa laxälvarna kan man ibland räkna upp mot 50 björnar inom ett begränsat område. Vi besöker Hallo Bay i Katmai National Park som endast nås med mindre bushflyg.

Naturupplevelsen är bortom denna värld: hav, stränder, glaciärer och grässlätter med omgivande berg och björnar nästan vart man än vänder sin blick. Hallo Bay är rikt även på annat djurliv; med lite tur kan man få se varg eller få höra dem yla, mäktiga vithövdade havsörnarna flockas längs älvarna och ute i havet kan man skåda havsuttrar, sälar och ibland även valar.

Björnarna i Hallo Bay har varit skyddade från jakt sedan långt tillbaka i tiden så de är i stort sätt likgiltiga inför människors närvaro. Vid älvarna kan man sitta och studera björnarna på nära håll när de fiskar lax. Det är en otrolig upplevelse att få sitta mitt ibland björnarna och få en chans till att få uppleva deras värld. Ingen annanstans i världen kan man studera björnar på så nära håll. Ni kanske har sett bilder på laxfiskande björnar – dessa bilder är ofta tagna i Katmai National Park.

Det här är turen som ger dig chansen att få uppleva detta storslagna skådespel i verkligheten! Utöver Hallo Bay besöks även Kachemak Bay State Park, en park som även den ligger på Alaskas sydvästra kust.  Parken har en varierad natur med ett rikt djurliv. Till parken kommer vi med chartrad båt och har då chans att på närmare håll få se både valar, sälar, havsuttrar och mängder med fåglar.

I Kachemak Bay State Park finns det gott om svartbjörn de är dock betydligt skyggare och svårare att få se än brunbjörnarna i Katmai.  I parken finns det även chans att få se snögetter uppe i bergen, coyotes, alaskaälgar och varg.

Period: Arrangeras årligen. Turer till Katmai National Park kan även arrangeras eller sys ihop efter önskemål.
Boende: Under vår vistelse i Hallo Bay bor vi i en tältcamp likt som man gör under en fjällvandring. Övernattningar då vi ej är i fält sker på hotell eller Bed & Breakfast.
Priser: För aktuella prisuppgifter, se hemsidan nedan.
Vi finns även på facebook! Telefon: 070-424 83 78

Bilderna;
Foto: Christopher Wiken – Bilden med människor och björnar.
Foto; Kent Fredriksson

Info

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan


    Katmai National Park