Upplev Bornholm, mitt i Östersjön!

Upplev Bornholm, mitt i Östersjön!

Platsen där upplevelser, kultur, charm och danskt gemyt förenas

Upplev den! Att komma till den lilla danska ön Bornholm mitt ute i den blå Östersjön ger goda möjligheter att på en area av 3×4 mil får uppleva ett Norden i miniatyr. Att ön är en god representant för den nordiska naturen beror på den branta dramatiska klippkusten avbruten av långa, mjuka sandstränder som gränsar till storslagna klitter och vackra ljunghedar. Här finns slätter med fruktbara åkrar och välskötta bondgårdar. Skogar, sjöar, ängar och faktiskt ett av Danmarks högsta berg – Rytterknaegten. Längs gatorna i fiskelägena kommer man nära klippformationerna, vinrankorna, stockrosorna och mullbärsträden. Allt sammantaget har gett Bornholm många vackra tillnamn under tidens gång; Solskensön, Näktergalarnas och de vilda körsbärens ö eller det mest vanliga; Östersjöns Pärla.

bornholmklippornakusten580
Foto: Cees Von Roeden

bornholmstrandny580
Foto: Cees Von Roeden

Bornholm lockar inte bara badsugna och soldyrkare. Här finns möjligheter till andra aktiviteter. Otaliga vandrings- och cykelvägar slingrar sig genom det natursköna landskapet. Det finns tre välrenommerade golfbanor men också möjligheter till att stilla den kulturella själens lystnad. Här bjuds det till exempel på specialmuseer för försvar, lantbruk, hembygd och konst.

bornholmgolfbana580
Foto: Henrik Stenberg

Det finns så många saker du missar du inte besöker ön. Det finns inga trafikstockningar eller vägar, ingen stress, inga mega-klubbar och gigantiska hotell.

Istället kan du njuta som gäst med några av Europas bästa stränder, med en timrad idyll i de små fiskelägen, med frid och lugn, med naturen närainpå och ett Danskt rekord i antalet soltimmar – bara för att nämna en bråkdel av vad du kan uppleva på Bornholm.

Bornholm är en fantastisk ö – enligt legenden har ön skapats av alla de vackra rester som Gud hade kvar efter att ha skapat Skandinavien!

Kontakt information:
Team Bornholm AB
Hamntorget 2,
271 22 Ystad
Tel. bokning: 0411-558720
Fax: 0411- 558705
E-mail: info@teambornholm.se

Mer information: http://www.teambornholm.se

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land