Upplev den traditionella vintermarknaden Rørosmartnan!

Den lilla bergsstaden Røros minner om en annan tid med sina gamla traditioner och charm

Upplev den traditionella vintermarknaden Rørosmartnan!

Bilderna ovan; Forkörare på väg från Brunnsberg, Älvdalen till marknaden i Røros, Norge. En resa på 25-30 mil, som tar två veckor. Foto; Theres Sålder Antonsson  

SLUT FÖR I ÅR – ÅTERKOMMER I FEBRUARI 2018

Har du vägarna förbi Røros i februari så arrangeras den traditionella vintermarknaden Rørosmartnan då. Den lockar cirka 70 000 besökare varje år och 2017 arrangeras den för 164 gången. Under fem dagar förvandlas staden till en livlig marknadsplats med aktiviteter dygnet runt – med restauranger och dansställen, basarer och tombola och olika kulturevenemang. Den lilla bergsstaden Røros minner om en annan tid med sina gamla traditioner och charm. Gruvdrift och lantbruk innanför stadens gränser har skapat ett speciellt fjällsamhälle med stort kulturellt värde – vilket har gett Røros en plats på UNESCO:s världsarvslista. Det är en kulturarvstad som har mycket att erbjuda, framförallt under vintertiden. Kanske vill du besöka Olavsgruva som tar dig med på en vandring genom 300 år av gruvhistoria i Røros – 500 meter in i fjället och 50 meter under dess yta. Eller kanske vill du besöka någon av Røros tre nationalparker. Genom den vackra vildmarken som omger byn kan du prova att köra hundspann med fem-sex vackra huskys. Du kan också upptäcka bykärnan under en slädtur med facklor, bjällror och något varmt att dricka i den kyliga vinterkvällen.

Roros_Julen2013_640
Häst och släde i Röros, Foto/Källa;  Thomas Rasmus Skaug – visitnorway.com

Det finns såklart också skidåkning, både alpin och längd. Och sparkar!

spark_Roros640
Spark i Röros. Foto; Thomas Rasmus Skaug – visitnorway.com

Är du sugen på den där idylliska, vackra juletiden som man drömde om som barn? Då ska du åka till Røros. Har du vägarna förbi i februari kan du besöka den traditionella vintermarknaden som lockar 70 000 besökare varje år.

Gagatan_Roros640
Gågatan i Röros. Foto; Thomas Rasmus Skaug – visitnorway.com

Se även; http://rorosmartnan.no/

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land