Upplev Eckerö, Åland

Upplev Eckerö, Åland

Åk bekvämt med Eckerölinjen! Ombord på Eckerö Linjens fartyg M/S Eckerö finns bufferestaurang, á la carterestaurang, 2 cafeterior, bar, lekrum, spelrum, tre mötesrum för upp till 100 personers samt en stor taxfree- och parfymbutik som är öppen under hela båtresan.

Det finns även två hissar för att underlätta för barnfamiljer och rörelsehindrade. M/S Eckerö tar 1.630 passagerare och 260 bilar samt är försedd med stabilisatorer.

Under 2005/2006 har M/S Eckerö byggts om. Fartyget är ursprungligen byggt i Aalborg 1979 och hette tidigare M/S Jens Kofoed.


M/S Eckerö trafikerar mellan Grisslehamn i Roslagen och Eckerö på Åland flera gånger dagligen året runt.

Upplev Eckerö!

Glödande klippor och genuint byliv

Eckerö är det första du ser när fartyget närmar sig sig Åland. Här finns genuina sjöbodar, praktfulla byggnadsverk och några av Ålands finaste sandstränder.

Mitt i det småskaliga fiskarsamhället reser sig ett storslaget byggnadsverk. Eckerö Post- och Tullhus byggdes av det ryska kejsardömet 1828 och fungerade som gränsstation mot Sverige och väst. Den gula, ståtliga fasaden i empirestil skulle imponera på svensken och visa den ryska stormaktens resurser. Idag hittar du tavernan Café Lugn & Ro med gott kaffe, nybakat bröd och konstutställningar i huset.

Postrotemuseet berättar om den gamla postvägen från Stockholm till Åbo. Den årliga Postrodden i mitten av juni är en hyllning till postrotebönderna som med fara för sitt eget liv såg till att posten kom fram.

Naturen på Eckerö är generös med röd granit, lummiga lundar och badvänliga sandstränder, till exempel Degersands havsbad. När du tröttnat på sanden kan du spela en runda på Eckerö Golf eller hyra cykel, roddbåt, kanot eller vattencykel.

Sjöbodar och Saltkråkanstämning hittar du vid Käringsund Resort & Conference Det var i Käringsund som flera inspelningar till ”Vi på Saltkråkan” gjordes.

I Storby, Ålands största by, är känslan av bygemenskap tydlig. Ålands midsommarstänger är med svenska mått mätt gigantiska. Den största av dem alla reser man i just Storby. Du hittar med andra ord det mesta  på Eckerö, från museer till salta bad. Dessutom finns boendealternativ för alla. Välj bland stugor, hotell, gästhem eller camping.

Mer att uppleva

Käringsund
Hela familjens naturliga samlingsplats med inbjudande och barnvänlig sandstrand, restaurang, utomhuspool, minigolf och många andra aktiviteter. Området är öppet för alla, och vill du stanna finns bekväma och mysiga bungalows och stugor att hyra.

Eckerö Post- och Tullhus
Uppfört 1828 av den ryske tsaren Alexander II för att visa upp en mäktig fasad mot den svenske fienden i väster. Idag en omtyckt plats för evenemang och utställningar. Värdparet Mercedes och Peter Winqvist tar hand om dig och i Café Lugn & Ro kan du njuta av Mercedes utsökta chokladpraliner. Här finns även ett museum som berättar om postforslingen över Ålands hav.

Ålands Jakt- och Fiskemuseum
Ett spännande museum som skildrar gamla tiders slit med skötar, nät och ryssjor. Från Eckerö Linjens hamn i Berghamn är det cirka 3 kilometer bilvägen till museet, men du kan även promenera längs den 500 meter långa naturstigen.

Viltsafari
Guidad rundtur bland kronhjortar, strutsar, vildsvin och svarta svanar. Start vid jakt- och fiskemuseet.

Eckerö Golf
18-håls långhålsbana och korthålsbana för hela familjen. I anslutning ligger Rusells gästhem med restaurang och pub.

Sommarmarknad
På marknadsplatsen i Storby handlar du äkta åländskt hantverk och delikatesser.

Jussis Keramik med café i Storby
Här handlar du vackra handblåsta glas och andra hantverksprodukter.

Kontakt
Sverige (Grisslehamn)
SE-760 45 GRISSLEHAMN
tel. 0175-258 00
e-post: privatresor@eckerolinjen.se eller grupp@eckerolinjen.se

Huvudkontor i Mariehamn
Torggatan 2
Box 158, AX-22101 MARIEHAMN
tel växel (018) 28 000
tel växel från Sverige 00 358 18 28 000
e-post: info@eckerolinjen.ax

Hemsida; http://www.eckerolinjen.se

KARTA

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land