Upplev en aktiv fjällsemester i Lofsdalen!

På sommaren är Lofsdalen Bike Park ett stort dragplåster

Upplev en aktiv fjällsemester i Lofsdalen!

Fotograf/Källa; Destination Lofsdalen

Lofsdalen är en lugn och barnvänlig fjällby nära Stockholm, Sundsvall och Gävle. Här finns allt du kan önska för en aktiv och minnesvärd semester i fjällen. Orörd storslagen natur i kombination med välskötta anläggningar för både sommar- och vinteraktiviteter gör Lofsdalen till en attraktiv fjälldestination. Här kan du hyra allt från en stuga i fjällen till en lyxig lodge, och givetvis allt däremellan. Fjälldestination är full med aktiviteter som lockar besökare från Sverige och Europa året runt. Byns lilla storlek och fjällens och sjöns närhet gör alla aktiviteter, restauranger och nöjen lättillgängliga.

På sommaren är Lofsdalen Bike Park ett stort dragplåster. Med ca 16 km familjevänlig liftburen cykling är den en given favorit för den äventyrslystne. Det finns gott om vandringsleder med möjlighet att starta både i skog såväl som uppe vid trädgränsen. Varierande fiske och viltspaning lockar också många gäster.

På toppen av skidfjället Hovärken ligger Europas högst belägna whiskylager, Lofsdalen Skybar. Här lagras ca 400 personliga 30-litersfats med Mackmyrawhisky och skybaren har öppet året runt med enklare luncher, dryckesprovningar samt finns tillgänglig för privata middagar, fester och events.

Björnsafari
Beskåda vårt största rovdjur, den Europeiska brunbjörnen, i dess naturliga habitat. Tillbringa natten i Lofsdalen Bear’s Den och få en upplevelse ni aldrig glömmer. Övernatta i den mysigt inredda och fotograferings anpassade fjällstugan och njut av “kvällsfika” och varm dryck.

Ny MTB-led i Lofsdalens satsning på att bli en välkänd cykeldestination

Lofsdalen, den lilla byn med det stora fjället i södra Härjedalen fortsätter att satsa på spår och leder. Sommarens stora nyhet är en påkostad mountainbikeled på 12 km som öppnar den 19 juni. Leden går genom gammelskog, upp på kalfjället och avslutas med ett härligt flow på nervägen.

Lofsdalen har sedan flera år tillbaka investerat i cykling. Lofsdalen Bike Park med sina 8 leder med familjevänlig, liftburen cykling är det stora dragplåstret sommartid. Nu kompletteras utbudet ytterligare för MTB åkare med den nya Stenrutsleden MTB.

Stenrutsleden MTB är en unik cykelupplevelse på högfjäll med enastående vyer och flera guldkorn längs vägen, berättar Helena Fjellgren, Projektledare i Lofsdalen.

Den nya cykelleden har inneburit ett omfattande arbete för att skapa en lekfull led för cykling i högfjällsterräng. Leden graderas som blå. Den innebär en del stigning och dess längd på 12 km innebär att den passar allra bäst för vana cyklister med god kondition.

Det känns jättekul att kunna erbjuda en sådan här lång och väl tillrättalagd cykelled på fjället. Den här leden passar väldigt bra både för elcyklar och vanliga mountainbikes, säger Helena.

För barnfamiljer finns sedan tidigare ett par leder med lite kortare distanser på fjället Hovärken. Den ena 1,8 km och den andra 2 km. Dessa nås enklast via sittliften i Lofsdalen Bike Park. Här finns även den gröna Fjälleden som bjuder på 3,5 km härlig utförscykling. Fjälleden går lika bra att cykla med MTB som med downhillcykel. Längst ner i området, utanför Aktivitetshuset finns en pumptrack, där kidsen älskar att hänga efter en dag på fjället.

Stenrutsleden MTB skapades i projektet Lofsdalen Masterplan 2.0, som var ett första led i Lofsdalens satsning på spår och leder.

Sommarfakta Lofsdalen

Lofsdalen är en fjällby i Härjedalen med vandringsleder, XC-leder, DH-leder, rika fiskevatten och oändliga vyer.

– Modern 6-stolslift med stabila cykelställ
– 16 familjevänliga downhill-leder (cykling utför)
– 87 kilometer XC-leder (cykling på stig, väg och grus)
– 150 kilometer vandringsled
– Aktivitetshus med bowlinghall och lekland
– Cykeluthyrning
– Närliggande fiskrika sjöar, åar och fjällbäckar

Vintertid
Vintertid lockar utförsåkning med rejäl fallhöjd, välpreparerade längdspår i varierande terräng, 150 km turleder och skoterleder. Här finns både anlagda aktiviteter såväl som orörd natur med enorma vyer. Till vintern kommer du att upptäcka flera förbättringar bland våra spår och leder. Längs spåren finns flera nya vindskydd, vallabodar och det har även satsats på säkrare vägövergångar med hjälp av en skidbro och en skidtunnel.

Aktiv fjällsemester i Lofsdalen
25 nedfarter
115 km fint preparerade längdspår i härlig fjällnatur.
150 km skoterleder

För barnen
Loffe bor i en jättefin koja en bit ut i skogen, som barnen hjälpt honom att bygga. Som tack för hjälpen byggde Loffe en lekpark till alla barnen. I Loffeparken som ligger vid barnbacken finns klätterställningar, gungor och hinderbanor. Loffe har också skaffat sig ett par skidor och stavar så han kan ut och åka skidor med alla barnen. Han har också en egen skidtävling, där alla vinner!

Om skidområdet
Pister från 1 125 m ö h. Härjedalens bästa fallhöjd – 492 meter. Nio liftar, 25 nedfarter – från nybörjarplatt till brutalbrant. Från galet brant till mesigt mys. Dream Park med tre åklinjer, tre svårigheter och jibbskola. Äventyrspark med raviner, hopp och smala stigar. Barnområde med egen lift, lekpark och den blå björnen Loffe. Effektiv sexstolslift mitt i liftsystemet. Alla pister på solig sydsida. Längd – 70 km. Turåkning – 150 km. Bandvagn till fjällvärldens trevligaste våffelstuga Mossaruten.

Kontakt
Telefon: 0680-413 50
E-post, hemsida, bokning; Se nedan..

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan

Olsvensbacken 6
840 85 Lofsdalen