Upplev en dag via Ferrata i Dolomiterna!

En glacial miljö och höga höjder ger givande utmaningar för alla slags klättrare!

Upplev en dag via Ferrata i Dolomiterna!

Dolomitbergen, som bevakar de norra gränserna i Italien, utgör en del av de södra kalkstenalperna och delas mellan provinserna Belluno, Sydtyrolen och Trentino. De fantastiska alpina bergen är hem för ett fantastiskt landskap och kvalitetsklättringar. Dolomiterna förklarades av UNESCO: s till världsarvslista 2009. Dolomitbergen var födelseplatsen för via Ferrata. De säkrade klätterturerna uppstod under första världskriget när bergssidan var stridsteatern mellan Österrike och Italien. För att få högre positioner fixade soldaterna trappor och stegar i berget för att lättare kunna ta sig fram och upp  i bergen.

Bilderna; Foto/Källa; Explore-Share.com

Mer än ett halvt sekel senare ger dessa fixturer utmärkt tillgång till Dolomiternas sublima toppar. Deras morbida ursprung har omvandlats till färdiga klätterbanor för bergen. Och Dolomiterna är överfulla med adrenalindrivna klättringar, till exempel den högsta toppen längs turen, Marmolada. Marmolada´s topp höjer sig 3 343 meter över havet och är det högsta berget i Dolomiterna, som ligger mellan de italienska provinserna Trentino och Veneto. Dess glaciala miljö och höga höjd ger givande utmaningar för alla slags klättrare i Dolomiterna.

Mesules via Ferrata ligger på Sella Group, ett platåmassiv som ligger norr om Marmolada. Dess högsta topp är Piz Boe som stiger till 3 151 meter. Via Ferrata är faktiskt den äldsta i bergskedjan, som går tillbaka till 1912. Cesare Piazetta via Ferrata tar dig till toppen av Piz Boe i en spännande stigning med en fantastisk bakgrund. Eller testa dig själv med Tomaselli via Ferrata, som ligger på det höga bergspasset i Passo Falzarego, hem till lokala legender.


Om Explore-Share.com

Explore-Share är en communityplattform som marknadsför resor i bergen som tillhandahålls av certifierade bergsguider och ledare från hela världen.

Vad finns det för vandrare, bergsklättring och skidturister?
Gratis tillgång till en specialiserad och användarvänlig onlineplattform som refererar till vandring, bergsbestigning och skidturer samt certifierade bergsguider och ledare från hela världen.

Vad finns det för certifierade bergsguider och bergsledare?
En fri tillgång till en specialiserad och användarvänlig onlineplattform som gör det möjligt för dem att marknadsföra sina tjänster och expeditioner de tillhandahåller sina kunder.

Hur det fungerar
Varje bergsguide / ledare kan mycket enkelt skapa en sida som beskriver sig själv och marknadsföra tjänster och expeditioner där han kan vägleda sina kunder.

De personer som letar efter bergsguider, vandrings-, skid- och bergsklättringturer kan gå över de olika sidorna, hitta inspiration och användbar information, kontakta guider, ställa frågor och boka resa. Efter att ha blivit guidade av sina olika guider kan kunder lägga upp en recension och rekommendera guiderna de har rest med.

Sajten kan också användas av vandrings- / bergsbestigande företag som använder sig av bergsguider och som letar efter andra kanaler för att marknadsföra sig och vad de erbjuder sina kunder.

Historia
Explore & Share har grundats av två fans av vandring, bergsbestigning och skidturer som ibland tyckte det var svårt att hitta bergsguider under sina resor runt om i världen.

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Sèn Jan di Fassa Trentino, Italien