Upplev en resa över världens tak från Peking till Katmandu

Upplev en resa över världens tak från Peking till Katmandu

Foto, alla bilder; Far Away Adventures

Peking_Katmandu02
En kvinna skördar ris för hand i Nepal

Följ med på ett svindlande äventyr med tåg och jeep från Peking, genom Tibet, över Himalaya, till Katmandu och in i Nepals djungel.

Denna resa med svenska, Frida Benedikt, som färdledare, börjar i det spännande Peking med dess gamla fantastiska kulturskatter. Härifrån går vår färd längs världens högst belägna järnväg till det mytomspunna Lhasa på 3660 meter över havet. Här spenderar vi några dagar och utforskar hjärtat av Tibet.

Peking_Katmandu07_Tibet
Möte på vägen från Lhasa till Katmandu

Vi besöker Potalapalatset och Jokhangtemplet där vi möter munkar klädda i mörkröda rockar och beende pilgrimer med turkoser i sina långa svarta hår.

Peking_Katmandu01
På vandringen på den nepalesiska landsbygden.

Vidare går vårt äventyr genom ett kargt landskap och genom städer med urgamla kloster som är bebodda än idag. Vi ser jakar och får på vidsträckta slätter, sagolika turkosa sjöar och så de snötäckta bergen som vi närmar oss.

Peking_Katmandu03
En ryttare vid den heliga sjön Yamdrok

Vi sover en natt i traditionella nomadtält i närheten av Everest Base Camp för att nästa morgon njuta av det majestätiska berget i gryningen.

Peking_Katmandu06_Tibet
Mt Everest sett från baslägret i Tibet

Vi korsar sedan den nepalesiska gränsen, där en annan värld med grönska, etnisk mångfald och djungel öppnar sig. Vi besöker hinduiska tempelområden i Katmandu och gör sedan en dagsvandring på den nepalesiska landsbygden.

Peking_Katmandua

Den som vill kan sedan göra en forstur på en flod medan de andra kopplar av några timmar på stranden intill vattnet. Sedan utforskar vi Nepals djungel på elefantrygg i Chitwans nationalpark där vi bor i bambustugor på en mysig resort. Resan är ett samarbete mellan Far Away Adventures och Kinalotsen.

 

Läs mer om den här fantastiska resan på; http://www.farawayadventures.com/

Se fler underbara resor med Far Away Adventures här på Hittaupplevelse.se! Sök på dem i sökrutan…

 Karta
[mappress mapid=”622″]