Upplev Geirangerfjorden!

Upplev Geirangerfjorden!

Plats: Geirangerfjorden, Norge,

Geirangerfjorden – i hjärtat av världsarvsområdet

Det är lätt att förälska sig i det område som har några av de största attraktionerna i landet, såsom Geirangerfjorden och Trollstigen (The Troll Road).

Men många anser att hela området är en ständig attraktion, där intrycken förändras runt nästa vägkrök, fjorden eller udde.

Naturen och kulturlandskapet har alltid varit den största attraktionen i detta området.

B_Et_par_somnyterutsiktenov
Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norge AS

Dessa faktorer trollbinder fortfarande besökaren och du måste vara exceptionellt blasé om man inte att imponeras av allt detta häpnadsväckande skapande av Moder Natur..

Fjordlandskapet är så speciellt att Unesco har tagit upp området på sin lista över världsarv och det nationella Graphic Traveller har röstat området som det bäst bevarade världsarvet!

B_Opplev_fjorden_fra_en_bat
Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norge AS

Med vattenfall forsande här och där, doftande ängar och dalar och snötäckta berg, är hela området perfekt för dina egna upplevelser.

Geirangerfjorden_tvasystrar
“Två systrarna”, Foto: Frithjof Fure

Upplevelser från rena naturliga attraktioner till intressanta museer, kyrkor, gallerier, informationscentra och mycket mer.

Naturligtvis är det mycket viktigt att du tar in den fantastiska natur på ditt eget sätt. Det finns otaliga möjligheter och aktiviteter att prova på.

Det finns alla typer av boende i Geirangerfjorden regionen. Området sträcker sig från enkla campingplatser och stugor att hyra ända fram till första klassens hotell.

Det finns gott om platser att äta gott på, samt shopping möjligheter. Det finns rika traditioner i många av byarna att sälja jordbruksprodukter på lokala marknaderna.

Högsäsong är från maj till september, men på våren och hösten kan man ofta uppleva regionen när den är som bäst, när den ständigt närvarande naturens krafter är som mest imponerande.

Det finns också goda möjligheter till vintersport, särskilt i och omkring Strandafjellet Ski Centre.

Välkommen till den mest spektakulära av de norska fjordarna!

Kontakt:
Skateflukaia, N-6002 Ålesund
Tel.: +47 70 15 76 00
Mail: info@visitalesund.com

Mer information: http://www.visitalesund-geiranger.com/en

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land