Upplev Hanois Franska Kvarter!

Upplev Hanois Franska Kvarter!

Den första tanken som slår många besökare i Hanois historiska franska kvarter är: Hur ska jag komma över vägen? De charmiga, virr-varriga gatorna trafikeras dag som natt av Vietnamesernas transportmedel nummer ett, mopederna. Glöm övergångsställen, trafikljus eller andra hjälpmedel för fotgängare. Istället gäller det att ta ett djupt andetag och bara gå. Så länge du håller ett stadigt tempo och inte tvekar så kommer mopederna svänga runt dig. Bästa taktiken är att inte titta åt trafiken och efter några övergångar kommer det kännas lite bättre. Olyckor är faktiskt förvånansvärt ovanliga.

Hanoi01

När du väl vant dig vid trafiken kan du börja se dig omkring och njuta av den fantastiska arkitekturen. De franska kvarteren byggdes upp i början på 1900-talet i en härlig mix av fransk kolonialstil, traditionell Vietnamesisk stil och lite senare med en del inspiration av Shanghai Art Deco. Gatorna kantas visserligen av turistbutiker men till skillnad från andra turistorter, känns turistvarorna mindre massproducerade och mer som genuint hantverk. Siden, snickerier, originalkonst och lyktor.

Hanoi02

Detsamma gäller för den mat som serveras vid de många lokala snabbmatställena vilket innebär att du vågar att smaka den utan överhängande risk för matförgiftning. Little Hanoi 1 på nummer 9, P Ta Hien är ett bra ställe för att prova lokala vårrullar. Du rullar dem själv i risplättar med fisk, glasnudlar och lite syrlig sås.

Hanoi03

Om du föredrar en mer västerländsk matupplevelse kan du testa någon av de många restaurangerna med fushion-mat. Fushion innebär en blandning mellan olika matstilar och mer blandat än fransk-vietnamesisk mat får man leta efter men ändå är resultatet utsökt. Green Tangerine på 48 P Hang Be serverar annorlunda kombinationer som lax med jordgubbssylt och parmesanglass och du äter i rum som andas Indokina eller på den lilla borggården undan gatans buller.

Hanoi04

Det finns en hel del ställen att titta in på under din rundtur – operan, historiemuséet och revolutionsmuséet är värda din tid. Har du gott om tid dock så bör du boka en två-eller tredagarstur ombord en traditionell djonk i Halong Bay. Grottor, bad och lugn kanotpaddling är ett utmärkt komplement till Hanois energirika gator.

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land