Upplev Hong Kong på en dag!

Upplev Hong Kong på en dag!

Hong Kong, Orientens Pärla, har tillräckligt att upptäcka för en halv livstid. Skulle du nu inte ha så mycket tid så gör Hong Kongs kompakta storlek det möjligt att uppleva både naturen, stränderna och storstadspulsen på betydligt kortare tid. Den här rundturen förutsätter att du gillar att promenera lite så ta på dig bra skor, packa en vattenflaska, badkläder och förbered dig på en riktig heldag.

hongkong01

Börja morgonen med att ta en taxi upp till Park View lägenhetskomplex, men be att bli avsläppt innan du kör in bland husen. Härifån utgår ett antal vandringsleder men för att inte tömma energireserverna i Hong Kongs alla branta backar, väljer du den breda asfalterade vägen som leder nerför berget. Vägen är inte trafikerad annat än av de många fotgängare och hundägare som uppskattar en lagom lång promenad. Efter ett tag kommer du fram till några av Hong Kongs imponerande vattenreservoiarer och de broar och akvedukter som stått där sedan britterna anlade vattensystemen. Kommer du efter en regnig period finns det gott om vattenfall på vägen men bergens jade-gröna färg är alltid densamma. Följ vägen och håll till höger när den delar sig. Efter 45min till en timme i lätt promenadtakt är du nere på andra sidan Hong Kong-ön. Står det inte redan en taxi och väntar så kommer det snart en. Be chauffören släppa av dig i Stanley.
I Stanley hittar du en bra badstrand att svalka dig lite från promenaden. När du känner dig redo kan du gå mot Stanley Waterfront. Här finns ett antal västerländska restauranger med uteservering och havsutsikt så passa på att äta lite lunch. Stanley Market tar inte så lång tid att ta sig igenom och du kan hitta en del märkeskläder i andrasortering, souvenirer, resväskor och mycket annat. Från Stanley går det bussar men fortsätt med taxiresorna, det kostar inte särskilt mycket och du vinner massor av tid. Åk till Hong Kong Peak Tower. På vägen kommer du passera några av Hong Kong finare stränder och spektakulära bostadsområden.

hongkong02

Som vanligt när kineserna har en plats med utsikt så åker det upp ett shoppingcenter. Hoppa över detta men ta dig upp till toppen på utsiktstornet och njut över att ha hela Hong Kong för dina fötter. Är det en klar dag kan du se hela vägen till Kina. Vill du ta ett glas vin eller något lätt att äta så kan du sätta dig bland trädtopparna på Old Peak Café.
Peak Tram är en av Hong Kongs äldsta transportleder. Smalspåret går rakt upp för berget i en sådan lutning att det är lämpligt att inte resa sig från sin plats. Väl nere från berget kan du följa skyltarna mot Star Ferry (är fötterna trötta så står taxibilarna som vanligt och väntar). På vägen dit passerar du affärsdistriktet. Nybyggda skyskrapor och lyxbutiker kantar vägarna och det går bra att ta sig mot färjan genom att gå genom alla köpcenter. Lite luftkonditionering kan vara skönt vid det här laget men det är inte jättelätt att hitta igenom shoppinglabyrinterna. Var inte rädd för att be om hjälp – här pratar alla engelska.

hongkong03

På Star Ferry kan du kosta på dig en förstaklassbiljett för HK$2 och sitta på övervåningen. Färjan tar dig över sundet till fastlandet där du kan se Hong Kongs berömda silhouette. Om du har tagit gott om tid på dig och klockan närmar sig 20.00 kan du stå kvar och se ljusshowen där alla skyskrapor och laserstrålar tänds upp över hamnen. Leta sedan rätt på en tunnelbanestation och åk till Mong Kok.
Du har nu hamnat i Hong Kongs nav. Mong Kok är platsen lokalbefolkningen åker till när de ska handla. Minst en million människor befinner sig i Mong Kok vid vilken som helst tid på dygnet och det märks. Det är ett häftigt ställe och helt annorlunda den uppstädade lyx du njutit av under dagen. Leta upp de rosa skyltarna som leder dig till Gold Fish Market, en hel gata dedikerad till att sälja akvariefisk.

hongkong04

Är du lite äventyrlig ska du passa på att äta middag i Mong Kok. Här finns tusentals restauranger av varierande kvalité. Många ställen ligger en eller flera trappor upp från markplan så lyft blicken lite.

hongkong05
Får dofterna av Hong Kongs snabbmat “stinky tofu” (fermenterad tofu) det att vända sig i magen på dig kan du ta tunnelbanan tillbaka till Tsim Sha Tsui och följa de rosa skyltarna mot Lyndhurst Terrace. Här hittar du bättre västerländska och asiatiska restaurangen med trevliga uteserveringar och ett lugnare tempo.
Har du fortfarande ork kvar efter middagen så ta tunnelbanan tillbaka till Hong Kong Central och följ skyltarna mot Hong Kongs berömda bargata – Lan Kwai Fong.

hongkong06

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

kartan

Kartikon av Icons-land