Upplev Israel

Döda havet toppar listan över kurorter och är berömd för sina höga halter av salt och mineraler

Upplev Israel

Elma Arts Complex. Foto/Källa; Go-Israel

Israel är ett modernt och levande land vars rötter och historia förknippas med några av världshistoriens mest omvälvande ögonblick. Var man än är i Israel gör sig historien ständigt påmind. Men landet har mycket att erbjuda förutom religiösa och historiska platser. Här finns milslånga, rena och soliga sandstränder, moderna städer och hotell, kibbutzer, teatrar och nattklubbar, hälsohem, fantastiska spa-anläggningar och färggranna marknader – allt inom ett relativt litet geografiskt område. Eilat, känd som en destination för soldyrkare, med fina milslånga stränder och fantastiska dykmöjligheter, växer i popularitet varje år. Genom att erbjuda direktflyg till Eilat tillfredsställer Finnair den allt mer växande efterfrågan från resenärer som föredrar att skräddarsy sin egen semesterupplevelse. Eilat ligger på Israels sydligaste punkt där Negevöknen möter den norra spetsen av Röda havet och är den perfekta destinationen för solresor med 360 soldagar per år. Här kan man välja mellan snorkling, båtturer, parasailing eller simning med delfiner, något som för många blir en oförglömlig upplevelse.

Elma Arts Complex – Ett nytt lyxhotell i Israel
Beläget i den historiska byn Zichron Ya ’ akov, norr om Tel Aviv invid Karmelberget, har Elma Arts Complex Luxury Hotel nyligen öppnats efter en längre period av renovering.

Jerusalem – Israels huvudstad!
En stad av magi och utstrålning bortom dina vildaste drömmar. Jerusalem är huvudstaden i Israel och överlägset en av världens mest berömda och fascinerande städer, där tusentals år av härlig historia, smidigt sammanfogar det moderna livet.

Planet Shark – En ny interaktiv utställning för familjer i Tel Aviv
En ny interaktiv utställning som kallas Planet Shark, och som redan har visats för miljoner runt om i världen, kommer till Israel denna sommar mellan juni och augusti 2015. Utställningen är producerad av hajexperter och proffs som dokumenterat undervattenliv och visar hajmodeller och ett exceptionellt utbud av verkliga fossila hajtänder och -käkar, vissa över 370 miljoner år gamla.
När den populära webbtidningen Huffington Post uppmanade resecommunityn att ange de viktigaste platserna i världen att besöka, angav man Jerusalem som nummer 14 på deras lista ” The Top 50 Cities to See in Your Lifetime”.  Tillsammans med platser som New York, London, Rom, Kyoto, Lalibela, Paris, Petra och Marrakesh för att nämna några, listas Jerusalem med motiveringen att staden ”är en viktig knutpunkt för kulturer, kök och trosuppfattningar. Ingenstans är detta tydligare än på gatorna i Gamla staden, födelseplats för några av historiens största personer och händelser”. Israel är ett mikrokosmos av skilda landskap för den som vill ge sig ut på ökensafari, vandra, cykla, klättra i berg, sola på stranden eller dyka i havet.

Tiberia – Staden som har så mycket att erbjuda!
Vill du bada i de varma källorna vid Tiberias Hot Springs? Eller tillbringa dagen i Jesu fotspår? Det finns så mycket du kan göra i Tiberias. Bussen från Tel Aviv tar lite drygt två timmar och du är på plats i Galileens huvudstad. Här kan du gå vandringsleder i Jesu fotspår, åka båt på Genesarets sjö, bada i de varma källorna eller i sjön och utöver allt detta har staden massor med religiösa och historiska platser som är väl värda ett besök! Runt om Tiberias finns det över trettio hotell och vill man uppleva kibbutz-livet så erbjuder kibbutzerna såväl övernattningar som rundturer på markerna. Varför inte passa på att plocka apelsiner om det är säsong? Missa inte att besöka Scots Hotell i Tiberias. Scots byggdes 1894 och var då ett sjukhus. 2004 tog Skotska kyrkan över huset och omvandlade det till ett hotell. En övernattning här är något du inte glömmer i första taget.

Shopping
För den som gillar shopping finns butiker och affärer som erbjuder alltifrån smycken, diamanter och exklusiva orientmattor till konst, antikviteter och keramik. De livliga orientaliska marknaderna och basarerna håller hus i den gamla staden i Jerusalem samt i många mindre städer och byar. Här finns ett stort utbud av hantverk såsom handblåst glas, hantverk i olivträ, läder och vassprodukter samt exotiska klädesplagg.  Alla större städer har gallerior och shoppingcenter som är öppna mellan 9.00-21.00.

Tel Aviv – Staden som aldrig sover
Tel Aviv vid Medelhavet är Israels kultur- och affärscentrum och den vita staden är världsberömd för sin vackra arkitektur i Bauhausstil (listad som världsarv av UNESCO). Idag bor det nästan 417 000 människor i Tel Aviv-Yafo och 3,8 miljoner i regionen. Varje år kommer ca en halv miljon turister som har upptäckt ”staden som aldrig sover”. För den som är intresserad av kultur är detta en skattkammare. Här finns över 15 museer och 40 privata gallerier. Israels filharmoniska orkester, Israels kammarmusikorkester och Israels opera hör hemma här. Det finns tre stora teatrar – Habima, Cameri och Beit Lessin och ett antal mindre. De två ledande danssällskapen i Israel; Bat Sheba Dance company och The Israel Ballet är baserade i Tel Aviv. Årligen ordnas det över 70 festivaler här.

Det finns så många möjligheter till nattliv med kultur- musik, baret och restauranger, så många evenemang och festivaler året runt, särskilt under sommaren och så många människor från hela landet och hela världen som kommer för att njuta av vad Tel Aviv har att erbjuda. Det är verkligen ”staden som aldrig sover”. Vid vilken timme som helst på dygnet ser man människor ute på gatorna som tillbringar sin kväll eller natt på en av stadens många barer eller läppjar en latte på något av kaféerna som har öppet dygnet runt.

Tel Aviv – sol, bad och lek
I likhet med Rio de Janeiro och Nice är Tel Aviv mer än bara en stad då denna levande metropol ligger precis vid stranden. De milslånga vita sandstränderna kantas av hotell i världsklass och bara några hundra meter ut från strandkanten ligger segelbåtar och guppar i det varma Medelhavet. Det här är staden som har allt erbjuda; museer, kulturevenemang, rockkonserter, restauranger och kaféer och ett varierande nattliv.

Eilat – turistmålet vid Röda havet
Semesterparadiset Eilat ligger på Israels sydspets vid Röda havet. Eilat är omgivet av röda sandstensberg. Med omkring 359 soldagar om året och en konstant havstemperatur på 24 grader är Eilat ett riktigt sol- och badparadis och ett mycket omtyckt semestermål för skandinaver, bl a för det varma klimatet under vintermånaderna i Europa. Här vid Röda havets strand finns det mycket att göra och se för såväl den äventyrslystne som för den som söker avkoppling. Eilat bjuder på kristallklart vatten med färggranna korallrev och en mängd äventyr och sporter att pröva på.

Restauranger
Tack vare sin historia som mötesplats för de gamla handelsvägarna och sitt rika multikulturella samhälle bestående av människor från alla delar av världen har Israel en rik och varierad matkultur. Här finns ryska, franska, marockanska, kinesiska och indiska restauranger. Det finns restauranger för alla plånböcker och smaker. Prova på att äta falafel i pitabröd eller njut av St. Peterfisk nyss uppdragen ur Genesarets sjö tillsammans med ett glas av något av Israels kända viner.

SPA
Israel är välsignat med ett stort antal mycket attraktiva kurorter som besöks av turister som månar om sin hälsa. De utbredda varma källorna, sofistikerade spahotellen och det soliga klimatet gör Israel till ett land som kan erbjuda sina besökare både semester med fokus hälsan och endagsvisiter till en av hälsobrunnarna som en del av en rundtur. Döda havet toppar listan över kurorter och är berömd för sina höga halter av salt och mineraler.

Naturen
Israel har många naturreservat som erbjuder besökaren en möjlighet att uppleva de olika regionernas flora och fauna. Israel är ett paradis för den som är intresserad av fåglar då många arter passerar genom landet under vår och höst på väg från eller till sina vinterhabitat i Asien, Afrika och Europa. Naturreservatet Hai Bar strax norr om Eilat ägnar sig åt att återinföra de arter som fanns i regionen under biblisk tid.

Kultur
Än i dag vaktar herden sina får som om tiden stått stilla från Jesus tid på jorden och än idag använder man åsnor som transportmedel..

Vattensporter
Oavsett om du ser till att aldrig befinna dig långt från vattnet på din semester, eller om vill utmana vågorna för första gången, så har Israel allt du kan önska dig; surfning, vindsurfing, kajaking, segling, skärmsegling, stående paddling och mycket mer.

Du kan själv välja vilket av de tre vattnen du föredrar:
Medelhavet, Galileiska sjön eller Röda havet. Det är alltid säsong för den som tycker om att simma i varma vatten. Medelhavet och Genesarets sjö har badsäsong mellan april och oktober och man kan bada året runt vid Döda havet och Röda havet.

Tennis
I Ramat Hasharon utanför Tel Aviv ligger Israeli Tennis Center där några av Israels bästa tennispelare har tränat under åren. Ett flertal hotell har tennisbanor och det finns även allmänna tennisbanor på sina håll i Israel.

Fotboll och basket
Fotboll och basket är Israels mest populära sporter och som besökare är man mer än välkommen att resa med de entusiastiska supportrarna till olika matcher.

Golf
Det finns en 9-hålsbana på Kibbutz Ga’ash samt en 18-håls bana i Cesarea.

Ridning
Det finns gott om ridsällskap bland annat i Arad, Be’er Sheva, Caesarea, Eilat, Netanya, Vered Hagalil och Jerusalem.

Skidåkning!
Det finns möjligheter att åka skidor vid Mt. Hermon i norra Israel.

Kontakt
Om ni har frågor angående resor till och i Israel eller önskar få turistinformation om Israel är ni välkomna att kontakta oss på den Israeliska Statens Turistbyrå.
Israeliska Statens Turistbyrå
Telefon: +46-(0)8-213386

Allmän information:
Maila nedan. Här kan du också komma in på hemsidan.
Se även; Israel idag, Israels ambassad i Sverige

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


kartan


Israel