Upplev Malta!

Upplev Malta!

De maltesiska öarna bjuder på en fantastisk färgrikedom: Medelhavets azurblåa färg….


Beach Models, Image Credit: Rene Rossignaud, Copyright Notice:© viewingmalta.com

….den milda honungsfärgade kalkstenen som är kännetecknande för arkitekturen, och den klara himlen. Öarna är en fröjd för dina sinnen.


CLIFFS, Copyright Notice:© viewingmalta.com

Vart du än kommer väntar en unik historisk plats. Tempel, palats, katedraler och fästningar tillhandahåller en historia så levande att du nästan kan känna den.


Castille Facade, Image Credit: Clive Vella, Copyright Notice:© viewingmalta.com

Ljuden har en viktig roll i livet på öarna. Blandningen av fyrverkerier och orkestermarscher i byarna gör sommarnatten till ett speciellt minne. Fördelen med en vistelse på de maltesiska öarna är att du kan få flera semesterupplevelser i en.

I februari är det karnevalvecka på öarna, och den följer ett traditionellt mönster: färgglada, extravaganta flakvagnar arrangeras på lastbilar inför processionen, barn springer omkring i maskeraddräkter och Maltas främsta nöjescentrum Paceville fångar upp de sena karnevalbesökarna som strömmar in på klubbar och barer, fortfarande iförda sina hysteriska dräkter.

Det är Valletta som är händelsernas centrum, men flera städer och byar på öarna har sina egna versioner av festligheterna. För en speciell variant, besök Nadur på Gozo, där karnevalen har en mer makaber och bisarr stil.


CARNIVAL, stad, Nadur, Image Credit: Mario Galea, Copyright Notice:© viewingmalta.com

A & S Water Taxis erbjuder kryssningar i och runt Grand Harbour….


Traditional Boats, Image Credit: Maurizio Modena, Copyright Notice:© viewingmalta.com

…..samt turer mellan Valletta och de historiska städerna Senglea och Vittoriosa i traditionella maltesiska båtar som kallas ”dghajsa”.


Dghajsa in Vittoriosa Marina, Copyright Notice: © viewingmalta.com

Köket har fått smak av öarnas mångkulturella arv. De lokala restaurangerna erbjuder ett kreativt urval av frestande maträtter. Efter middagen lockar nattklubbar, vinbarer och kasinon med sina olika utbud.


Karozzin – Horse Drawn Carriage , Copyright Notice:© viewingmalta.com

Du behöver inte resa långt för att uppleva allt detta. Maltas eget och de största internationella flygbolagen har reguljärflyg till öarna. Det handlar bara om några timmars flygning från de flesta europeiska städer.

Läs mer på: http://www.visitmalta.com

Läs mer om Maltas systerö Gozo på Hittaupplevelse.se! 

KARTA

[mappress mapid=”419″]