Upplev Nasjonalparkriket i Norge!

Välkommen till världens största lekland med sex nationalparker!

Upplev Nasjonalparkriket i Norge!

Välkommen till bergen!
Sex nationalparker, idylliska städer, snöiga destinationer och världens bästa värdar väntar dig med Nasjonalparkriket, din guide til Dovrefjell, Jotunheimen, Rondane, Breheimen, Reinheimen och Nord-Gudbrandsdalen.

MÖT DE FYRA STORA
I norra Gudbrandsdalen finner du skogens kung, drottningen av det höga berget och dörren till Dovrefjell på en långhelg. Du kan även rida ut i nationalparkerna till häst!

HÄSTEN
Du behöver inte ha på dig sjumilarstövlarna för att uppleva en nationalpark. Du kommer längre än långt på en bred rygg och fyra ben. I Gudbrandsdalen är de lätt att hitta på en häst att rida ut på i nationalparkerna. Ridleder och kurser är organiserade för dem som aldrig har ridit förut och för dig som är mer erfaren.

MYSKOXEN
För miljontals år sedan betade myskoxen sida vid sida med mammutar i de norska bergen och dalarna. Idag kan du fortfarande uppleva myskoxarna live på Dovrefjell live. Flera av stugorna på Dovrefjell erbjuder dagliga myskoxesafaris med en mycket stor chans att uppleva denna fascinerande oxe i sitt rätta element – men aldrig så nära att den attackerar dig.

ÄLGEN
Skogens konung finner du på Glittersjå Fjellgård i Murudalen vid porten till Jotunheimen. En nybyggd storskalig stängsel ger publiken fri utsikt över bondgården och en nära kontakt med de fyrbenta kungarna under utfodringen flera gånger om dagen. På Dovrefjell kan du även boka en myskoxesafari med guide.

RENEN
Djurlivet är unikt för Norge och finns i alla fem bergsområdena i norra Gudbrandsdalen. I alla bergsområden hittar du spännande och imponerande spår av människans intensiva och kreativa strävan efter renskötsel. Men kom ihåg att alla som vandrar eller rider ut i bergen har ett särskilt ansvar för att ta hand om de unika vilda djuren som fortfarande lever där. Vill du verkligen uppleva de fascinerande renarna på nära håll är Sjodalen i Jotunheimen platsen. Denna vackra bergsdal som kommer från Gjende heter Renens Rike. Här finner du unika råvaror, maträtter, kulturhistoria och coola aktiviteter i samband med ren.

VANDRING, VANDRING OCH VANDRING I GUDBRANDSDALEN – 12000 KM2 MED VILD OCH VACKER NATUR
Du hittar ett vandringsmål för dig, oavsett om du har sovsäckar och tält eller ätpinnar och kakao i väskan. Utforska Jotunheimen, Rondane, Dovrefjell, Dovre, Reinheimen och Breheimen.

Förberedelser & Utrustning för vandring i fjällen
Bra utrustning kan handla om överlevnad. Med bra utrustning blir friluftslivet både roligare, enklare och säkrare. På vinterfjället sätts din utrustning på hårda prov. Blir det riktigt tufft kan utrustningen vara en fråga om liv eller död. Var kritisk när du skaffar ny fjällutrusning. Den ska passa dig och dina behov. Läs även här om hur du kan förbereda dig för din fjälltur, genom att vara förberedd så får du mer ut av din upplevelse!

AKTIVITETER OCH RAFTING I GUDEN BRANDDALEN – TILL LAND, TILL VATTEN OCH I LUFT …
Gröna floder och brummande vågor! Det är inte utan anledning att Sjoa kallas Norges bästa raftingflod. Rafters och elefanter reser runt om i världen för att komma in på sträckorna Sjoa.

KONTAKT
Telefon; +47 61 24 14 44
Hemsida, bokning E-post; Se nedan…

Till hemsida Boka online

Skicka mail till arrangören/företaget

Detta avser direktkontakt med arrangören/företaget utan mellanhänder från hittaUpplevelse.


    kartan

    Nasjonalparkriket Tourism Ola Dahls gate 1
    2670 Otta Norge